Затяга се режимът за хазартна дейност

В игрални зали, казина и прилежащите към тях търговски и складови помещения се забранява да се държат игрални съоръжения за хазартни игри, за които не е получено разрешение. Изключение ще правят случаите на декларирани помещения с установен административен контрол върху тях. Това е записано в промените в Закона за хазарта, част от които бяха приети на второ четене от Народното събрание. Досега честа практика беше организаторите на нелегален хазарт да се оправдават, че не са собственици, а само съхраняват нелицензираните съоръжения, като по този начин не плащаха санкции.

Депутатите не се разбраха може ли да се даде право на предприятията да участват в други дружества, или съвместно с тях да осъществяват хазартни игри. Депутатът от НДСВ Владимир Дончев предложи Държавната лотария и спортният тотализатор да участват в смесени дружества за хазартни игри, но заради спорове този текст остана да се гласува тази седмица. Депутати от опозицията обаче смятат, че не са предвидени достатъчно гаранции, че министрите на финансите и на спорта ще контролират разпределението на печалбите.

Промените в закона предвиждат да се легализират залаганията по интернет, но в петък народните представители не ги гледаха. Между първо и второ четене председателят на бюджетната комисия Нина Радева внесе изисквания, на които трябва да отговарят кандидатите за организиране на такива игри. Според едно от тях операторите в мрежата трябва да притежават не по-малко от 85 пункта за приемане на залози и да са притежавали лиценз за хазартна дейност в България през последните най-малко три години. Така е възможно да се отложи навлизането на чуждестранни оператори за определен период.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK