Данъчните отнеха 30 задгранични паспорта

На 43 собственици и управители на фирми с неплатени данъци е наложена забрана за напускане на страната и са отнети 30 задгранични паспорта. Това съобщиха вчера от Главната данъчна дирекция. През юли в публичния бюлетин на длъжниците са добавени 84 граждани и фирми. В същото време от списъка са отпаднали 32 лица. Данъчните органи са предали на Агенцията за държавни вземания имената на 67 некоректни платци.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа три списъка с некоректни данъкоплатци, като общо в тях са изброени 5531 души, а неплатените от тях данъци са за над 2 млрд. лв.

В първия списък са имената на физически лица и фирми, които имат неплатени данъци над 5000 лв., длъжниците не разполагат с имущество и нямат вземания от банки и трети лица и не са се явили в данъчната администрация след изпратена покана. Във втория са длъжниците, които не разполагат с имущество, което да послужи като обезпечение, явили са се в данъчната администрация след изпратена покана, но въпреки това не плащат задълженията си. В третия списък са имената на лица, които разполагат с имущество, върху което данъчната администрация е наложила обезпечителни мерки.

Данъчните съобщават още, че в София е била осуетена със сила проверка на инспекторите от "Оперативен контрол" за пиратски компактдискове. В момента на преброяване на дисковете без авторски права, продавачите са издърпали кашоните от ръцете на данъчните инспектори и ги изгонили от обектите. За разрешаване на случая инспекторите са потърсили съдействието на полицията, но до пристигането на полицаите продавачите са избягали, заедно с дисковете. Над 2600 диска, DVD и кутии с обложки бяха иззети при проверки, които започнаха в началото на август в София и Пловдив.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK