С още 70 млн. лв. ще се ремонтират междуселски пътища

Седемдесет милиона лева ще бъдат вложени във второкласната и третокласната пътна мрежа през тази година, съобщи министърът на регионалното развитие Валентин Церовски. Министерството на финансите е увеличило разходния таван в бюджета на изпълнителната агенция "Пътища" със 100 млн. лева, каза министърът. С 30 млн. лв. ще бъдат платени задължения към фирмите изпълнители, натрупани за първите шест месеца на годината.

Според Церовски през тази година ще се променят изискванията към тях, защото някои от тях работили много некачествено. Обмислят се промени и в тръжните процедури, за да спре практиката фирми да предлагат ниски цени, а впоследствие да се надяват на предоговаряне.

През 2005 г. разходите на агенция "Пътища" ще бъдат увеличени с още 100 млн. лева, които ще бъдат похарчени изцяло за второкласната и третокласна пътна мрежа. Насочваме усилията си към тях, защото през следващите две години частният капитал ще инвестира в магистралите и първокласните пътища, каза министърът. Той посети отсечка от магистрала "Черно море" до комплекс "Камчия", ремонтирана предсрочно с 600 хил. евро от програмата ФАР "Пътища за достъп до туристическите обекти".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK