Общините ще бъдат компенсирани заради отпадането на пътния данък

Непостъпилите в общините приходи заради отпадането на пътния данък ще бъдат компенсирани с трансфер от бюджета в размер на около 40 милиона лева, съобщи пред журналисти в неделя заместник-министърът на финансите Любомир Дацов. Той добави, че за 2006 година ще се обмислят възможностите отмененият пътен данък да бъде компенсиран чрез преобразуването на патентния данък в местен данък.

В понеделник се очаква Министерският съвет да приеме на извънредно заседание проектобюджета за 2005 година. Заложеният в него ръст на Брутния вътрешен продукт (БВП) е 5-5.6%. Заложената инфлация е 3,6 на сто.

Предвижда се ръст на пенсиите със 7%, а на заплатите - от 6 до 7 на сто на национално ниво. Заради демографската структура на държавата най-много средства са заложени за социална дейност - 13.5 на сто от БВП, за здравеопазване - 4.3% и образование - 4.2 на сто от БВП.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK