Данъчните погнаха собствениците на магазини по бул. "Витоша"

Собствениците на магазини по големите търговски улици в столицата не декларират пред данъчните парите, които получават от наеми, показа проверка на Териториалната данъчна дирекция - София град. Често се обявявали за получени много по-високи доходи от реално изплатените.

Проверките включват сравнение на декларираните доходи и данните от договорите за наем за периода от 1999 г. до 2003 година включително.

Данъчните от София съобщиха, че първо са били проверени наемодателите на бул. "Витоша". Инспекцията е обхванала над 150 собственици, а на 25 от тях са назначени ревизии. Част от наемодателите изобщо не са обявили, че получават пари от наем, а при други има несъответствие между съобщените суми и посочените в договорите за наем.


Собствениците, при които е установена разлика между декларираните и данните по договора за наем, ще получат покана да се явят в данъчните служби за да се изясни на какво се дължи тя.

Ревизиите по големите търговски улици в София продължават, а данъчните съветват всеки, който не е обявил доходите си от наем да го направи, защото рано или късно нарушенията ще бъдат установени.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK