Парламентът обсъжда отново върнатия от президента Закон за политическите партии

Парламентът обсъжда отново върнатите от президента текстове от Закона за политическите партии, който беше приет в края на 2004 г., съобщи БНР. 

Миналата седмица комисията по въпросите на гражданското общество отхвърли върнатите текстове като прие ветото на президента. Върнатите за ново обсъждане в парламента разпоредби предвиждат да не се пререгистрират по новия закон партиите, представени в Народното събрание.

Текстове, върху които беше наложено вето, предлагат всички останали партии да се пререгистрират в тримесечен срок, а техните имена или абревиатури да не могат да повтарят тези на друга партия, регистрирана преди тях. Не се допуска и частично повтаряне на името или абревиатурата чрез прибавяне на думи, букви, цифри, числа или други знаци.

Според президента правилата трябва да са еднакви за всички партии и не трябва да има преференции за парламентарно представените.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK