Тръгва проект "Малкият и средният бизнес срещу корупцията"

Дванадесет български общини ще се включат в проекта "Привличане на малкия и среден бизнес за активно противодействие на корупцията", съобщиха организаторите на проекта от Центъра за икономическо развитие. Партньори в инициативата са Националното сдружение на малкия и среден бизнес и Националната мрежа за бизнес развитие в България.

За 18 месеца дейностите ще бъдат изпълнени във - Видин, Мотана, Русе, Тетевен, Търговище, Силистра, Бургас, Сливен, Хасково, Пазарджик , Гоце Делчев и Благоевград. Проектът за активно противодействие на бизнеса срещу корупцията се изпълнява с финансовата помощ на ЕС и е в рамките на Програма ФАР "Развитие на гражданското общество".

Основната цел на проекта е създаването на нетърпимост към корупцията на държавно и общинско ниво, и стимулиране на гражданското участие в тези процеси. Участниците в инициативата ще се обединят в създаването и приемането на кодекси за етичен бизнес.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK