Предприемач съди главен архитект за подкуп

Пловдивският окръжен съд разгледа вчера искане на прокуратурата за отстраняването от длъжност на Михаил Богданов, главен архитект на район "Централен", съобщи БТА. Срещу Богданов е повдигнато обвинение за това, че през февруари 2004 г. "е поискал дар, за да упражни влияние при вземането на решение за приемането на архитектурен проект".

По данни на прокуратурата обвинението е повдигнато от предприемача Атанас Червенков през май миналата година. Тогава той заявил, че архитектът му поискал 38 хил. евро за себе си и 10 хил. евро за главния архитект на града Емилия Божкова за одобряване на проект за покрит пазар на ул. "Младежка", твърди обвинението. Според Наказателно-процесуалния кодекс съдът може да отстрани обвиняем от длъжност, ако има достатъчно основания да се счете, че служебното му положение ще създаде пречки за обективното изясняване на делото. До редакционното приключване на броя магистратите не бяха взели решение.

Междувременно Варненският районен съд осъди за измама на 2 години условно с четиригодишен изпитателен срок собственика на строителната фирма “Балкан стил” Васил Костов, съобщи агенция "Фокус". През 2001 г. клиентка платила на Костов 1000 долара предплата за построяването на апартамент. По-късно жената разбрала, че имотът има вещна тежест, която е отразена в Службата по вписванията, а за апартамента се води спор. Костов ще трябва да върне и 600 долара на измамената, тъй като преди началото на вчерашното дело й възстановил 400.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK