Граничарите са задържали над 1200 нарушители през 2004 г.

През 2004 г. граничните полицаи са задържали 1212 нарушители, отчетоха от Националната служба "Гранична полиция" (НСГП). Седемдесет процента от тях са заловени на българско-гръцката граница. Относително голям е броят и на задържаните на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), обявени за издирване - 2587 души. Общият брой на преминалите през българските ГКПП през миналата година е 21 392 000, което е с 12,8 повече в сравнение с 2003 година. 

Основен миграционен натиск на българските граници продължават да оказват преминаващите през Турция афганистанци, пакистанци, иранци, иракчани и граждани на африкански държави, отчитат от НСГП.

До 2007 г. НСГП ще получи по програма от предприсъединителните фондове  общо 85 млн. евро, а до 2009 г. за въвеждане на шенгенските стандарти за външна граница на съюза - още 118 млн. евро. Така цялата сума по предприсъединителните фондове става повече от 203 млн. евро.

През тази година предстои усъвършенстване на структурите за противодействие на корупцията, както и за доизграждане и повишаване на квалификацията на дознателския апарат.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK