Борисовата градина в София става туристически обект

Туристически информационен център с четири представителни офиса ще бъде изграден в София до 2007 г., предвижда стратегията за развитието на столицата като туристическа дестинация, която беше връчена в четвъртък на кмета Стефан Софиянски от председателя на Съвета по туризъм в София Румен Драганов. За изграждането на центъра са предвидени 250 000 лева.

550 000 лева ще струва цялостното оформление на Борисовата градина като туристическо място с национално значение. За поставяне на телевизионна камера и включване в преки предавания на информация за метеорологичната обстановка се предвиждат 15 000 лева.

Източници за финансиране на мероприятията, предвидени в стратегията, ще дойдат от приходите от туристическа такса, средства от бюджетите на министерствата на икономиката, на младежта и спорта, на регионалното развитие и благоустройството, и на културата и туризма.

Стратегията предвижда мерки по опазването на природните и културно-историческите паметници, развитие на конгресния и конферентния туризъм, и работа по кандидатурата на страната ни за домакинство на Зимните олимпийски игри през 2014 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK