БТА пуска емисия "Българска община"

Генералният директор на БТА Максим Минчев и председателят на Националното сдружение на общините (НСОРБ) Красимир Мирев ще подпишат споразумение за създаване на емисия с регионални новини следващата седмица. Емисията ще се нарича “Българска община” и ще е първият по рода си национален информационен канал за новини от всички общински и областни администрации, регионална политическа, бизнес и културна информация.НСОРБ вече уведоми всички свои членове за новата емисия и за възможността да излъчват своя информация в нея.

“Българска община” дава на общините бърз, ефективен и обективен канал, чрез който да огласяват дейността си. Освен източник на информация, общинските администрации заедно с местните и централните медии ще са основен потребител на регионалните новини на БТА. Чрез “Българска община” БТА има амбицията да стане информационния посредник между отделните общини и всички нива на държавната администрация, която също обслужва информационно.

Другите източници, които ще захранват емисията са кореспондентската мрежа на агенцията, която покрива цялата страна, НСОРБ, местният бизнес.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK