Съдът пак оправда Кирил Киров -Японеца за притежание на оръжие

Софийският районен съд оправда Кирил Киров -Японеца по обвинене за притежание на оръжие без разрешително. В пледоарията си представителят на Софийска районна прокуратура (СРП) заяви, че не поддържа обвинението срещу Киров, поради липса на доказателства за извършването на престъпление.

Прокурорът изрази становище в подкрепа на оправдателна присъда.

След произнасяне на съдебния акт, съдът остави в сила мярката за неотклонение на Киров - "парична гаранция" в размер на 5 хиляди лв., но отмени забраната му да напуска пределите на България. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред СГС.


Според обвинителният акт при акция на полицията на 17 септември 2001 г. в метална каса в мазето на къщата на Киров в кв. "Факултета" са били намерени пистолет "Макаров", ловна карабина "ЧЗ-511", седем патрони и един стоп-патрон, без да има за това надлежно разрешително.

Софийският районен съд приключи първото дело на 14 януари 2003 г., като изцяло оправда Японеца. Софийски градски съд (СГС), с решение от 8 август 2003 г., потвърди акта на първата инстанция. На 29 март 2004 г. Върховният касационен съд (ВКС) уважи протеста на прокуратурата по делото с мотив, че при съставяне на обвинителния акт са допуснати съществени процесуални нарушения. ВКС отмени решението на СГС и върна делото за доразглеждане от фазата на досъдебното производство.

Коментари (0)




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK