Бизнесът и държавата изпращат общи търговски представители зад граница

Аспарух Карастоянов, Димитър Димитров, Стефан Станчев и Кондьо Кондов са първите търговски представители на България зад граница по линия на публично-частното партньорство между

Министерството на икономиката и работодателските организации, участващи в Съвета за икономически растеж. Четиримата бяха представени в петък от министъра на икономиката Милко Ковачев.

Кандидатурата на Аспарух Карастоянов, който ще представлява икономическите и търговски интереси на България и български фирми в Кувейт, е обща от всички работодателски организации - БТПП, БСК, , СРБ и БИБА, посочи Милко Ковачев. Останалите трима са предложени от Съюза на работодателите. Димитър Димитров заминава за Дубай, Стефан Станчев за Брюксел, а Кондьо Кондов в Одеса.

Търговските представители зад граница имат дипломатически статут, а издръжката им се поема от четирите бизнесорганизации. Тяхната основна задача е да продават българските стоки в чужбина и да привличат чужди инвестиции в частния сектор в България. При сключване на сделки, търговските представители имат право на комисионни.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK