Русе въвежда GPS система за сметосъбирането

Общината на Русе въвежда GPS система за контрол на всички коли за сметосъбиране и ще мери с кантар постъпващия боклук в сметището. Целта е намаляване на общинските разходи за градска хигиена. Това са част от решенията на общинските съветници за повишаване на чистота в Русе.

Събирането и извозването на битовите отпадъци в Русе се осъществява от германската фирма "Шеле" по концесия за 15 години.

При обсъжданията в общинската сесия всички съветници стигнаха до единно мнение, че събираните пет милиона лева от такса смет се изразходват досега почти безконтролно. Русе ще бъде разделен на осем района за почистване и всеки от тях ще се наблюдава от общински отговорник, избран сред населението на квартала. През април общинската администрация трябва да внесе в Общинския съвет цялостната програма за хигиенен контрол. След това анализите ще се правят на всеки три месеца. Работна група ще преразгледа цените, по които общинската администрация заплаща работата на "Шеле".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK