Закрива се най-голямата пирамида във Варна

От понеделник започва последното разплащане с 8600 измамени вложители на най-голямата варненска пирамида "М&I утре" ЕООД, съобщи синдикът на дружеството Габриела Сулай. Между пострадалите след закриването на пирамидата ще бъдат разпределени 190 хил.лв. Срокът за изплащането на парите изтича в края на юли. След това дружеството ще бъде заличено от търговския регистър.

Сумата е получена в хода на няколко изпълнителни дела срещу "М&I утре" и от продажбата на последните четири имота на собственичката Красимира Данаилова. След решение на Варненския окръжен съд бяха иззети 80 недвижими имота и 10 от автомобилите й, както и имоти на управителя Диамант Диамандиев.

При досегашните плащания вложителите на "M&I утре" са получили общо 4.1 млн. лв. Сумата е 100% от главницата и около 80% от лихвите, но според синдика, ако се сравни покупателната способност от 1995 г. с днешната, измамените са получили едва една десета от парите си. Задълженията към кредиторите са изчислени при 0.67 лв. за долар и 0.48 лв. за германска марка.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK