"Информационно обслужване" ще брои гласовете на 25 юни

Централната избирателна комисия (ЦИК) избра в сряда държавната фирма "Информационно обслужване" АД за компютърна обработка на резултатите от парламентарния вот на 25 юни. За нея са гласували две трети от комисията, обявиха говорителите й Бисер Траянов и Александър Александров. Те обясниха, че решението е било взето заради способността на фирмата да се справи със задачата и оценката на софтуера. На въпрос дали ще обжалват пред ВАС от "Деметра" ЕООД - другата фирма - участник в конкурса, отговориха "може би". Според Александров, дори и да има обжалване, това няма да забави графика на изборите, тъй като ВАС ще се произнесе до 15 май, когато трябва да бъде сключен договорът с преброителя. Той каза още, че цената на договора ще бъде обявена, когато той бъде подписан, но посочи, че не тя е била определяща за избора, тъй като разликата в двете оферти била минимална. "Деметра" е била преброител на предишните парламентарни избори, а "Информационно обслужване" - на местните през 2003 г. Все още не е известен резултатът от обявения на 6 април конкурс за управляваща фирма на “Информационно обслужване” АД. Срокът за подаването на документите изтече на 29 април. Според Министерството на финансите офертите се разглеждат.

От ЦИК обявиха още, че вече са регистрирани 14 от 33-те формации, подали документи. На осем е било отказано поради непълна документация или неосигурен депозит. От Държавната комисия по сигурност на информацията пък поканиха регистрираните формации да извършат изискваната по закон проверка на своите кандидати за депутати за принадлежност към бившите репресивни служби.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK