Кратки новини от публичният сектор

Лекари и учени се събират на конференция за антибиотиците

От 3 до 5 юни ще се проведе първата конференция на Българското дружество по медицинска микробиология на тема "Рационална антибиотична политика". Тя е организирана съвместно с Българската асоциация на микробиолозите (БАМ), Европейската група по проучване на антибиотичната политика (ESGAP), Европейската група по проучване на вътреболничните инфекции (ESGNI), Европейската комисия за определяне на антимикробната чувствителност (EUCAST) на Европейското дружество по клинична микробиология и инфекциозни болести (ESCMID) и Международното дружество за рационално прилагане на антибиотиците (APUA).

Започна курс за борба с пушенето


Курс за лекари на тема "Контрол и ограничаване на употребата на тютюневите изделия в лечебните и здравните заведения в България" започна вчера в Националния център по опазване на общественото здраве. Той ще продължи три дни. В него участва доктор Керстин Шоте, представител на програмата на европейското бюро на СЗО "Европа - свободна от тютюнев дим". Междувременно от РИОКОЗ - Смолян съобщиха, че 66.7% от участниците в миналогодишната кампания за отказване на цигарите “Спри и спечели - 2004” са пропушили отново. Проучването е направено чрез телефонно интервю с участниците. В кампанията са се включили 23 души, от които 10 мъже и 11 жени. Точно една трета от участниците, предимно жени, продължават да се въздържат. Днес е Световният ден за борба с тютюнопушенето, като една от целите е зависимите да се опитат да не димят поне едно денонощие.

Медици ще празнуват 30 години от завършването си

Випуск 1975 г. от Медицинския факултет на софийския Медицински университет организира юбилейна среща по случай 30 години от завършването си. Събирането ще се проведе на 17 юни 2005 г. от 19.30 ч. в Дипломатически клуб “Глория палас” в кв. "Горна баня", София. За повече информация - д-р Илияна Атанасова, тел. 02/ 987-72-01.

Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 2. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 3. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 4. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 5. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK