Пътят Казанлък - Стара Загора се открива

В сряда ще бъде отворен за движение пътят от Казанлък до Стара Загора, съобщиха от строителното министерство. Отсечката, която е 45 километра, беше ремонтирана досега по програмата "Транзитни пътища ІІІ". Заедно с обходния път на Стара Загора стойността на целия проект е 12 млн. евро, от които 75% са безвъзмездна помощ от Европейския съюз. Изпълнител на строителните работи е консорциумът "Виа Севт България". Обходният път на Стара Загора се очаква да бъде готов до есента.

Във вторник беше направена първа копка за новия граничен пункт между България и Гърция при Рудозем. Той се осъществява по програма ФАР - Трансгранично сътрудничество. Инвестицията е 7.6 млн. евро. Предвижда се да се изгради 10-километров участък, които да свързва новия ГКПП със съществуващия път Рудозем - Чепинци. Изпълнител на строителните работи е австрийско-българският консорциум “Рудозем”, който обединява австрийската “Щрабаг” и българските “Инжстрой” ООД и “Виастройинженеринг” ООД. Строителният надзор ще се осъществява от белгийския консорциум “Сафеж кансълтинг инджиниърс” (SAFEGE Consulting Engineers). 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK