Апатия погълна "Княжево" след N-ата катастрофа

Камион, превозващ пясък, катастрофира и се преобърна в четвъртък в столичния кв. "Княжево". Няма пострадали. Това е третият подобен инцидент в този район само за последните две седмици. Той стана в близост до мястото, където на 19 юли катастрофира камион с тухли. Само ден по-късно двадесеттонен румънски ТИР се вряза в празен участък между бензиностанция и газостанция, шофьорът загина, а "Княжево" се размина на косъм с взрив.

"Имахме си тухли, имахме си пясък, сега чакаме бетона", коментира с черна ирония председателят на инициативния комитет на протестиращите граждани от квартала Владимир Йонов. Той се срещна в четвъртък с и. д. кмет Минко Герджиков, за да решат за пореден път какво може да се направи до построяването на магистрала "Люлин". Герджиков обещал да изиска част от пътя в "Княжево" да бъде набразден, което да принуди колите и камионите да намалят скоростта. "Няма да протестираме, защото в момента нямаме правителство и държава и няма кой да ни чуе. Нищо от това, което ни обещаха министрите в оставка Петканов и Церовски, не се случи", обясни Йонов. Отклоняването на тежките камиони от пътя, който свързва София с Перник, може да стане само след като се построи магистрала "Люлин", но заради протести тя се бави. Шосето в "Княжево" е прекалено тясно за потока от коли и тирове, а и шофьорите не спазват ограниченията.

-----------------

Кризисното депо за балиране на отпадъците на София в комбината "Кремиковци" няма да бъде закрито заради жалбата на компанията "Браво", стана ясно в четвърътк. Производителите на месни продукти сезираха Столичната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве и поискаха от нея да закрие площадката с мотива, че е разкрита незаконно. Бившата ХЕИ излезе със становище, че законите са спазени.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK