Срутването в хотел "Родина" се разследва от три страни

Козирката на хотел "Родина" и част от външната му стена се срутиха във вторник около 21 ч. При инцидента няма пострадали хора, потрошени са два паркирани автомобила. Туристите са били евакуирани и са прекарали нощта в друг хотел, съобщиха от "Родина".

В сряда сутринта комисия от Районната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК) извърши проверка на място. Съставен е констативен акт на собственика на хотела “Родина турист” АД. Според експертите "е компрометирана конструкцията в западния ъгъл на ниското тяло". РДНСК е изпратила писмо до кмета на район “Красно село”, с което изисква той да назначи комисия за освидетелстване на застрашената от самосрутване част на хотела. РДНСК задължава и собствениците на сградата да направят техническа експертиза, която да установи причините за падането на стената. “Родина турист” АД ще трябва да изготви и проекти за разчистване и възстановяване и план за безопасност. Падналата стена е част от ресторант на хотела, който е в ремонт. По първоначални данни вероятно се е нарушила конструкцията на помещението. Цялата сграда е застрахована, съобщиха от "Родина", но не казаха къде. Оттам допълниха, че инцидентът не оказва влияние на високата част на хотела, защото двете сгради са отделни. Засега "Родина" работи нормално, като е затворена само градинката зад сградата, където е станало срутването, обявиха от хотела.

Според информационната система "Дакси" собствеността върху хотела се разпределя между "Родина турист 97", "Албена инвест холдинг" и група физически лица, между които бившият банкер Васко Нинов.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK