Имот на "Сомат" в Калотина ще става инспекция по ветеринарен контрол

В полза на държавата да бъде възмездно предоставен недвижим имот на "Сомат" АД - София, реши правителството. Цената на възмездяването не може да бъде посочена на този етап, защото сделката не е финализирана, обясниха от Министерството на земеделието и горите, на което ще бъде предоставен за управление имотът.

Земята е с площ 3000 кв.м. На нея има изградени едноетажна масивна сграда от 44 кв.м, 9 цистерни под земята, бензинови колонки и прилежащи съоръжения.

Имотът се намира в землището на с. Калотина, община Драгоман. На него ще бъде изградена Гранична инспекция по ветеринарен контрол и карантина (ГИВК). Договорът за строежа и оборудването на ГИВК - Калотина е утвърден от Делегацията на Европейската комисия.


Имоти от капитала на “Пристанище Бургас” се предоставят безвъзмездно за управление на Министерството на земеделието и горите

През юли правителството взе решение предоставянето на имот от капитала на "Пристанище Бургас" ЕАД за управление на Министерството на земеделието и горите. Решението беше с оглед поетите от страната ангажименти по Глава 7 от Договора за присъединяване към ЕС, предвиждащи изграждането на осем дългосрочни ветеринарни инспекции на външните граници на ЕС. Имуществото е за нуждите на Националната ветеринарномедицинска служба и представлява три площадки, върху които ще бъдат изградени сгради за контрол на продукти с животински произход, за покрита дезинфекция и за пещ за изгаряне на конфискати от животински произход.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK