Остава кризисното положение в пет общини

Продължава обявеното заради поройните валежи "кризисно положение" в общините Елин Пелин и Своге (Софийска област), Велинград (област Пазарджик), Стамболийски (област Пловдив) и в софийските райони "Кремиковци" и "Нови Искър", обобщиха от "Гражданска защита". 789 са засегнатите частни домове в градовете Велико Търново, Златарица, Полски Тръмбеш, Павликени и Сухиндол.

След пробив на дигата на р. Росица и корекцията в района на с. Дичин, община Велико Търново са навлезли води в старото корито и е възникнало свличане на земни маси, застрашаващо крайбрежна улица в селото.

Язовирите "Илиевското", община Якимово, и язовир"Бранов дол", община Монтана, преливат. Няма опасност от критични ситуации. Нивото на язовир "Огоста" се е понижило с 1 см.


Река Осъм в землищата на с. Новачене и на с. Санадиново е извън коритото си. Залят е участък с дължина 200 м от пътя от с. Лозица за гр. Белене. Водата, преминаваща през пътното платно, е с дълбочина около половин метър. Пътят е затворен.

Затворени за движение са и пътищата Елин Пелин-Нови хан заради поради авария на мост при гара Елин Пелин, Вакарел-Белица, Етрополе-Тетевен - пътят е затворен в участъка Ямна-Черни Вит поради свлачище при с. Ямна, Дръмша-Чибаовци-Свидня - заради пропаднала подпорна стена. Вследствие на падналите проливни дъждове са се активизирали свлачищни процеси в участъци в района на гара Лакатник и по пътя гр. Своге-с. Желен.

Активизирали са се свлачищни процеси в районите на с. Макоцево - в местностите "Торището" и "Овчо Бърдо"; с. Стъргел; с. Осоица - в местността "II част"; с. Горна Малина и с. Байлово. Пострадалите пътища са сигнализирани и обозначени. Движението се пренасочва по обходни маршрути.

В района на с. Певец край Търговищe има един подкопан- и един съборен мост. Без вода са с. Дългач и една махала в с. Певец, община Търговище. Няма села без електричество. Продължава отводняването на 20 къщи в с. Салманово, община Шумен.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK