Eкоминистерството финансира приоритетно пречиствателните станции по Черноморието

Изграждането и довършването на пречиствателни станции по Южното Черноморие са сред основните приоритети за Министерството на околната среда и водите (МОСВ), включени в бюджета за тази и следващата година, каза министър Джевдет Чакъров в Слънчев бряг. Той беше в курортния комплекс за откриването на Център по екология в комплекса, в който ще се извършват обучителни семинари за ученици, за представители на неправителствени организации и за работещи в сферата на екологията.

Министърът добави, че засега са предвидени пари по това направление за Созопол, Несебър и Царево. В хода на изпълнението на бюджета може да се отделят средства за изграждането на пречиствателни станции и по Северното Черноморие, каза още министърът.

Джевдет Чакъров каза, че в момента в министерството има дефицит на инвестиции в сектор "Вода" от около 200 милиона лева. В същото време МОСВ има 30 милиона лева несъбрани такси за водоползване. Чакъров добави, че веднага щом постъпят тези пари, те ще бъдат пренасочени в екологични проекти.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK