Кратки новини от България

Няма виновни за изпускането на язовир "Тополница"

Върховната касационна прокуратура прекрати преписката срещу шефа на "Напоителни системи" - Пазарджик, Айдън Абаз за действията му по време на наводненията през август, когато язовир "Тополница" заля села в няколко общини. Заключението на прокуратурата е че липсват данни за извършено престъпление. Проверката започна след опустошителните наводнения и обвиненията на кметове от пострадалите общини, че Абаз е забавил източването на язовира, което е причина водното съоръжение да прелее и да нанесе големи щети по поречието на реките Тополница и Марица. Тогава стана ясно, че техническото състояние на язовира е лошо.

Спира се движението по част от ул. "Опълченска"


От днес до края на март 2006 г. се спира движението по ул. "Опълченска" в участъка между бул. "Кн. М. Луиза" и ул. "Охрид" заради реконструкция, съобщиха от Столичната община. За този период се налагат промени и на движението на градския транспорт. Променят се частично маршрутите на тролеи с номера 1 и 5 и на автобусите 74 и 86.

GPS охрана се поставя в Пловдив

В Пловдив започва да се изпълнява програма за видеонаблюдение и контрол на транспорта и обществено значими зони. В GPS системата ще бъдат включени 284 зони и обекти, сред които 25 училища, 11 висши учебни заведения, 67 детски градини. Обхванати са и всички обекти с обществена значимост - театри, паметници на културата, спортни съоръжения, болници. Видеонаблюдението ще бъде осъществявано от РПУ и от районните центрове на "Общинска охрана".

Търси се главен секретар на Министерството на труда

Досегашният шеф на дирекция "Условия на труд, управление при кризи и алтернативна служба" в Министерството на труда Гълъб Донев е назначен за и.д. главен секретар на ведомството. Предишният главен секретар Георги Георгиев беше освободен от министър Масларова в началото на месеца. Предстои за длъжността да бъде обявен конкурс, съобщиха от ведомството.

МОСВ засилва строежа на пречиствателни станции по морето

През 2006 г. сред приоритетите на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) ще бъде изграждането на пречиствателни станции по Черноморието. Това е заявил в Слънчев бряг екоминистърът Джевдет Чакъров, който откри център по екология в курорта. Осигурени са средствата за строителните работи на станциите в Созопол, Царево и Несебър. Около 200 млн. лв. е недостигът на средства, необходими за екологични проекти във водния сектор.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK