Отново върнаха делото за дискотека "Индиго"

Обвинителният акт бил неясен и противоречив, твърди защитата

Софийският градски съд /СГС/ отложи за 6 март делото за дискотека"Индиго". На днешното съдебно заседание не се яви един от свидетелитепо делото. Един от адвокатите на защитата, Даниела Доковска, поискаделото да бъде върнато на прокуратурата, защото обвинителният акт енеясен и противоречив.


По това искане съдът ще се произнесе призакрито заседание.За пореден път по това дело се сменя съдебниятсъстав. От днес делото поемаръководителят на наказателната колегия наСГС Георги Колев. Преди него делото води бившият правосъден министърАнтон Станков.


Според адвокат Даниела Доковска в обвинителния акт несе посочва в какво е обвинен всеки един от обвиняемите. Според ДоковскаСофийската градска прокуратура е отказала да изпълни разпореждане наВърховния касационен съд от 10 април 2003 година, според което трябвагрешките в обвинителния акт да бъдат отстранени.
Докато не бъдеизпълнено това разпореждане делото трябва да бъде връщано, каза ощеДоковска. Според нея е недопустимо прокурорите да не изпълняватразпореждане на Върховния съд.


Прокурорите по делото заявиха, четова искане е неоснователно. То е трето поред по това дело и не е билоуважавано от предходните два състава, тъй като в обвинителния акт няманарушения.


Изпълнени са указанията на ВКС и правилно са повдигнати обвиненията, смятат още от Софийска градска прокуратура.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK