БСП се захваща с изборните нарушения

Социалистите решиха да се заемат с изборните нарушения и фалшификации.Работна група в партията вече се събира да обсъжда промени взаконодателството. Засега конкретни текстове не са подготвени, но седискутира идеята интегралната бюлетина да бъде защитена с холограма,съобщиха източници от "Позитано" 20. Досега бюлетината нямаше никакъвзащитен знак. Социалисти коментират, че вероятно оттук нататък всичкиизбори, включително и предстоящите през есента президентски, ще сепровеждат с обща бюлетина.


Червените обмислят още да се въведатглоби за нарушенията в деня за размисъл чрез интернет и sms кампании. Вмомента в законодателството подобни нарушения изобщо не сарегламентирани. Авторите на идеята признават обаче, че трудно ще имасанкционирани по тези текстове. Социалистите имат намерение даограничат и т.нар. изборен туризъм, но обясняват неофициално, че тематае деликатна за коалиционния им партньор ДПС. В БСП витаеше идеята правода гласуват да имат само тези, които плащат данъците си в съответнатаобщина. Предложението обаче беше определено като неприемливо отсоцръководството. Според левите е абсолютно необходимо да секриминализира купуването на гласове. Ще се обмисля възможносттадоказаното купуване на избиратели да се отразява на резултатите насъответната формация или кандидат.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK