След скандали промените за концесиите бяха отложени

Въпреки очакванията, че проектът на промени в Закона за концесиите щесе обсъжда в пленарната зала, в четвъртък той не влезе в дневния ред.Председателят на парламента Георги Пирински обясни отлагането с това,че текстът ще се доработва. От опозицията обаче определиха проекта катоскандален и обвиниха трите партии в управлението, че не са седоговорили "кой какво ще вземе".


Противници на промените има и всредите на управляващите. Костадин Паскалев от лявата "Коалиция заБългария" обясни, че в проекта има няколко проблема. Той не е съгласенс удължаването на срока на концесиите до 35 години. Според него таканякой може да си вземе две плочки на бул. "Витоша" и да продава толковавреме цветя. Не е изяснен и въпросът за започнали вече процедури.Съмнения според червения депутат буди и това, че концесията ще може дасе прехвърля на трети лица, което е "възможност да се укрива интерес".Нено Димов от ДСБ пък заяви, че целта на законопроекта е "да се уредяткорупционни интереси и да се узакони скандалната сделка с магистрала"Тракия". В закона се предвижда за строителна концесия държаватаили общината да дават до 50 процента компенсация. Димов допълни,че законът изгражда "широка, многолентова и скоростна магистрала закорупция". Депутати от различни цветове коментираха, че от промените щесе облагодетелстват и трите управляващи партии.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK