Разпределящите европарите ще са с двойни заплати

Служителите от държавната и общинската администрация, които работят попрограми на ЕС, ще получават по-високи заплати от останалите чиновници,съобщи финансовият министър Пламен Орешарски. Той уточни, че в моментасе подготвя механизмът за стимулиране. При всички случаи заплатите имняма да са 5-7 пъти по-високи от тези на останалата администрация,както се получи по програмите ФАР и ИСПА, каза Орешарски.


Увеличениетона възнагражденията е заради незаети бройки. В регионалнотоминистерство например стартовата заплата е 300 лв. и понякога се налагада правим по три конкурса, за да намерим човек, каза зам.-министърИскра Михайлова. Според участници в такива конкурси обаче местата сепазели за роднини на работещи в министерствата. Истината е, чедържавата подготвя кадри, които след половин година напускат и отиват вчастния сектор за повече пари, обобщи шефът на парламентарната комисияпо местно самоуправление Ремзи Осман.


Средните заплати на учителите да се увеличат с 4% със задна дата от 1 януари 2006 г., реши тристранката.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK