Крадци от кредитни карти поставиха в шах МВР

Столичните криминалисти са засекли две организирани престъпни групи,които с помощта на дубликати на кредитни и дебитни карти са изтеглилипари от сметките на граждани на Холандия, Германия и Франция презбългарски банкомати. Това съобщи във вторник ръководителят наИкономическа полиция в Столичната дирекция на вътрешните работи МариянБилалов. Престъпната дейност е била разкрита, след като чужденците сасе оплакали в банките си, че им липсват пари. Установено е, че това еставало в България, въпреки че потърпевшите никога не са били у нас.


ЗасегаМВР не може да разкрие кои са организаторите на престъпната група и какса взели информацията за картите. Установено е, че тегленето на паритее ставало чрез. т.нар. бели пластики. Повече от 80 от тях са билиоткрити в мъж, който е теглел пари. Той бил нает срещу 80 лв. на транш.Ангажирането му ставало по телефона.


Във вторник световнитеинформационни агенции информираха, че стотици хиляди долари саизчезнали от банкови сметки в САЩ през втората седмица на март. "Дойчевеле" уточни, че изчезналите пари са били изтеглени с подправенидебитни карти и откраднати лични банкови кодове от банкомати в няколкочужди държави. Най-често се споменават Канада и България.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK