Обвиненият в злоупотреби прокурор остава на работа

До седмица ще се реши въпроса с имунитета на Павел Чернев

Главният прокурор Борис Велчев не вижда абсолютно никакви основания за отстраняването от длъжност на държавния обвинител от Върховната прокуратура, срещу когото има 16 папки с материали за злоупотреби. “Наличието на сигнал не прави никого виновен. През това време той ще продължава да си работи, както работят и други длъжности лица, за които има сигнали”, каза пред журналисти главният прокурор. Той обясни, че отстраняване се иска, когато може да се предположи, че човекът, срещу когото има такива сигнали, може да попречи на проверката срещу него по някакъв начин. В конкретния случай обаче това не било така.


“Случаят ще бъде скандален, ако след проверка изнесеното в папките се окаже вярно", каза още Велчев. По неговите думи да се каже името на човек, за който има непроверена информация, ще бъде скандално. "Няма да укрием никакъв факт от проверката, но няма и да съобщим никакъв прибързано", обобщи Велчев.


"До края на седмицата ще има окончателен резултат по въпроса за имунитета на Павел Чернев. Работи се по случая", каза още главният прокурор. Както е известно на 16 май Софийската районна прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание снемане на имунитета на народния представител Павел Чернев. Повод за искането е приключилото дознание и прокурорската преписка, по която са събрани достатъчно доказателства за възбуждане на наказателно преследване по чл.325, ал.1 от НК - хулиганство и по чл.131, ал.1, т.12 от НК- за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK