Безплатни прожекции и свободен вход в зоологическата градина за 1 юни в София

Безплатно посещение на зоологическата градина,свободни прожекции за деца в Сити център – София, много музикални тържества идруги детски изяви ще съпътват отбелязването на 1 юни в столицата, съобщиха отпресценътра на общината.


За времето около обед, между 11 и 13 часа, са замисленидве прояви: едната е пред църквата “Св. Седмочисленици” , където децата щемогат да рисуват с художници, като мотото на срещата е “Децата и технитепроблеми в постмодерното общество”, а другата пред Народния театър “Иван Вазов” , където ще има изложба на детскирисунки и музикална програма, с водещ Кристина Белчева.


В следобедните часове след16.30 ч. ще има безплатно представление за деца в салонана Столичния куклен театър на ул.“Гурко” 14. От 17:30 ч. до 19: 30 ч. отново пред Народния театър“Иван Вазов” ще има програма на детски музикални и танцови състави, с водещИвет Радулова. По-късно тържествата ще продължат с караоке програма,организирана от музикална къща “Грифон”.


ОтСтолична община припомнят, че Денят надетето се чества за пръв път през 1927 г. - вторият неделен ден след Великден,Неделя на мироносците. Замислен и обявенот Съюза за закрила на децата в България, той се ръководел от Върховен комитетс председател софийският митрополит Стефан. Били създадени хиляди трапезарии,летовища и детски лагери в манастирите. Празнували го с литературни програми идетски изяви. След 1950 г. Денят 1 юнисе отбелязва като Международен ден на детето.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK