Приходите от плажните концесии са се увеличили със 17%

Приходите от концесионни възнаграждения за 2005 г., по 61 концесионни договори за морски плажове са 5 604 509 лв, което е със 17 на сто повече спрямо 2004 г., съобщи пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството във вторник. Преизпълнението, спрямо прогнозните резултати, е близо 1 млн. лв.


Към края на май тази година по концесионни възнаграждения за 2005 г. са преведени още 1 269 850 лв. Така общата сума на приходите достига 6 874 359 лева.


По време на проверките през летния сезон на 2005 г., контролната комисия е констатирала, че концесионерите на повечето морски плажове са осигурили 20 на сто и повече свободна зона за плажуване. Водноспасителната дейност и медицинското обслужване са съобразени с Наредбата за водноспасителната дейност.


Концесионерите cpeщaт трудности заради незаконно строителство на териториите на морските плажове "Моби Дик", "Созопол-Харманите", "Слънчев бряг-централен", "Китен-Атлиман".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK