Японци дариха корабен тренажор на университет

Японската корабоплавателна компания K-line дари тренажор на Техническия университет във Варна, съобщи мениджърът по човешките ресурси Тонаши Окада. Стойността на дарението е 15 хил. долара. Лабораторията включва софтуер за различни дейности, учебни филми, макети на видове кораби и други.


В момента на кораби на K-line работят около 200 българи, включително кадети и практиканти. Te заемат различни офицерски длъжности, уточни Андриан Евтимов, управител на „Старгейт меритайм", която е част от групата на K-line. Общо 28 възпитаници на ТУ плават на кораби на K-line. Много студенти изкарват задължителния си стаж в японската фирма.


K-line е първата компания, която прави подобно дарение на Техническия университет и осигурява практика на студентите преди завършването им. През миналата година тя оборудва лекционна зала и в Морското училище.
"Имаме дългосрочна визия, a връзките между нашата фирма и висшето училище са от 10 години. Каним български студенти на работа, тъй като варненските университети са едни от най-стабилните източници на морски кадри", заяви Тонаши Окада.


Японската компания e една от малкото, които имат сключени предварителни договори за наемане на студенти след завършването им. Другите са "Зодиак" и Параходство БМФ, които имат разработени кадетски програми. След приключване на стажа всеки от кадетите получава оценка. Целта на програмите е младите офицери да се развият и да продължат да работят за компанията. Колкото по-рано на студентите се покаже реалната работа на корабите, толкова мотивацията им е по-голяма, посочи Андриан Евтимов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK