Кратки новини от публичния сектор

Над 400 деца в Силистренско са заплашени от хепатит
Нови осем случая на хепатит А са регистрирани през последната седмица в силистренската община Кайнарджа. Най-много са болните от с. Голеш. Сред заразените е и една учителка. Около 400 деца са били контактни с болни от жълтеница и реално са застрашени. Половината вече са изследвани с тест ленти, осигурени от общината. Всички деца до 14 години ще преминат профилактика с гамаглобулин.


Младежки организации създават виртуална мрежа
Около 75 представители от над 40 младежки организации от България, Балканите и Европа подкрепиха създаването на младежка виртуална мрежа. Това стана на кръгла маса на тема "Дигитални комуникации - ключов фактор за развитието на младежкия сектор". Форумът се проведе в Сандански. Една от идеите е да се изгради интернет портал, който ще предоставя информация за работата на младежките организации в страната. Предвижда се също провеждане на тренинги и различни кампании за ефективното ползване на новите информационни технологии.


Детски градини се ремонтират по "Красива България"
Две напълно обновени детски градини в Банско и Добринище ще отворят врати във вторник след ремонт, финансиран по проекта "Красива България". Напълно е обновена и сградата на Професионалната гимназия по машиностроене "П. Р. Славейков" в Якоруда. Ремонтите са на стойност 126 хил. лв., като за тях са ангажирани над 30 работника, 15 от които са били трайно безработни.


Безплатни прегледи за жени от малцинствата
Профилактични гинекологични прегледи на жени от ромски произход се провеждат от във вторник във Видинска област. Те са организирани от Министерството на здравеопазването в изпълнение на Здравната стратегия за лица в неравностойно положение, принадлежащи към етническите малцинства. Видинска област е втората в страната, където се реализира програмата на ведомството. Тя започна в Бургаска област през август. През октомври безплатни прегледи ще се проведат и в област Монтана.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK