Агенцията по лекарствата изтегля от мрежата лекарството Nivalin

Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата от днес, 18 септември, е разпоредено незабавно блокиране и изтегляне от лекарствоснабдителната мрежа на страната на лекарствените продукти Nivalin sol. inj. 5 mg/ml - 1 ml x 10, партида 20204 и Nivalin sol. inj. 2,5 mg/ml - 1 ml x 10, партида 20104, производство на "Софарма" АД. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.
Лекарственият продукт Nivalin sol. inj. 5 mg/ml - 1 ml x 10,партида 20204 се блокира и изтегля поради несъответствие с изискванията за качество по показателя осмоларитет.
Лекарственият продукт Nivalin sol. inj. 2,5 mg/ml - 1 ml x 10,партида 20104 се блокира и изтегля поради несъответствие с изискванията за качество по показателите осмоларитет и съдържание на сродни вещества (примеси).
В момента се извършва изтегляне на горепосочените партиди лекарствени продукти от производителя, търговците на едро с лекарства, аптеки и лечебни (здравни) заведения.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK