Социалдемократическият форум ще се яви със самостоятелна листа на местните избори догодина

Създаване на влиятелна социалдемократическа формация, представена самостоятелно в парламента, е целта на социалдемократическите партии, които учредиха днес Социалдемократически форум, съобщи лидерът на Политическо движение "Социалдемократи" Николай Камов.
Участваха лидерът на партия "Български социалдемократи" Георги Анастасов, председателят на "Обединена социалдемократическа алтернатива" Божидар Митев, Красимир Пухтев от "Нова социалдемократическа партия 1990" и заместник-председателят на Партия "Българска социалдемокрация" Иван Бойков.
По думите на Камов хипотезата предсрочни парламентарни избори не е актуална, тъй като не се очертават конкретни условия за това.
Камов посочи, че партиите създават идейна общност, като всяка една запазва организационната си самостоятелност. Той отбеляза, че партиите няма да подписват споразумение и допълни, че нито едно споразумение в левицата за тези 15 години не е изпълнено.
Лидерът на ПД "Социалдемократи" съобщи, че преди около два месеца е бил създаден общ за петте формации социалдемократически предизборен център с председател Лъчезар Шиков. Всички партии подкрепят кандидатурата на Георги Първанов за президентските избори.
Партиите ще се явят с обща социалдемократическа листа на изборите за Европейски парламент. Формациите ще участват с общи листи и общи кандидати на местните избори през следващата година. Николай Камов отбеляза, че парламентарно представени са две от партиите, те имат трима депутати, единият от които - Иглика Иванова, е и евронаблюдател. Той посочи, че формациите от Социалдемократическия форум имат общо 324 общински съветници и 56 кметове на общини и населени места.
Това, което в момента се случва у нас като управление, не е социалдемокрация, макар че вотът беше такъв, каза Николай Камов.
Социалдемократическата алтернатива остава открит въпрос, допълни той.
Теми на форума днес са едногодишното управление на тройната коалиция и докладът на ЕК за напредъка на България.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK