СОС освободи изпълнителния директор на Софийски имоти

Столичният общински съвет (СОС) освободи Олег Костадинов и Юрий Юнишев като членове на Съвета на директорите на "Софийски имоти" ЕАД и избра на тяхно място Александър Шопов, съобщи БТА. Костадинов бе изпълнителен директор на дружеството, а Юнишев - председател на Съвета на директорите.


Съветниците не подкрепиха предложението на Стефан Иванов от СДС да бъде освободен целият Съвет на директорите на "Софийски имоти".


Освободени бяха и 16 членове на управителните съвети на общинските дружества "Столичен автотранспорт" ЕАД, "СКГТ-Трансремонтстрой" ЕАД, "Озеленяване" ЕАД, "Пътища и съоръжения" ЕАД, "Егида-София" ЕАД, "Метрополитен" ЕАД, "Спортна София" ЕАД, "Галатея 2002" ЕАД, "Водоснабдяване и канализация" ЕАД, "Пазари-Юг" ЕАД и "Пазари-Център" ЕАД.
По този начин броят на освободените членове на ръководства на общински дружества стана 31. На миналото си заседание СОС гласува освобождаването на 15 души от квотата на СДС.


На следващо заседание на общинския съвет ще бъде предложено и намаляване на възнагражденията на членовете на управителните съвети, като заедно с намаляването на броя им ще се получи икономия от над 40 хиляди лева на месец, уточни председателят на стопанската комисия към СОС Пламен Илиев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK