Иззето е лекарство с грешна опаковка

Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) е открила в частна аптека в София лекарство срещу сексуални смущения, което не отговаря на изискванията за продажба в България. Медикаметът "Циалис" с партиден номер А 020360 не съответства на издаденото разрешение, защото опаковката и листовката са на английски език, а обозначенията са с неразрешени за страната цветове, маркировка и баркод, съобщиха от здравното министерство.


По закон лекарствени продукти, които не отговарят на изискванията, се приемат от агенцията за фалшификати. Проверката на ИАЛ е направена по сигнал. "Циалис" се разпространява в аптечната мрежа от лицензирания търговец на едро "Мариво-90" ЕООД. Фирмата обаче е получила медикамента от друг, по-голям дистрибутор, разбра "Дневник". Вероятно става въпрос за неуредени документи, коментираха от фармацевтичния бранш.


Агенцията е иззела 133 опаковки от аптеките и е издала заповед за блокиране и изтегляне от мрежата на продукта. ИАЛ ще внесе предложение за отнемане лиценза на "Мариво-90". От фирмата в сряда отказаха коментар.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK