Антимафиоти затвориха бензиностанция на "Темпо"

Бензиностанция от веригата "Темпо" беше запечатана в сряда в София от експерти на дирекция "Контрол на качеството на течните горива". Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) е проверила при спецакция пет бензиностанции и една петролна база в Софийско, съобщи МВР.


Инспекцията установила, че четири бензиностанции от веригата "Темпо" продават гориво без необходимата документация. Навсякъде липсвали данни за произхода на бензина и неговото качество. Не можем да коментираме преди да е приключила проверката, каза Станиян Янчев, търговски мениджър в "Темпо петрол". По думите му документите в бензиностанциите на фирмата са изрядни.


Управляващи на "Темпо петрол" са Райчо Генов и Албена Даскалова. Компанията има два адреса - в Ботевград и София. Генов управлява фирми и в други сектори, като участва и в ръководството на сдружение "Спортен клуб Ипон".
Другият "ударен" от антимафиотите обект е петролна база с бензиностанция в с. Долни Лозен край София. Проверката показала, че комплексът работи незаконно. Собствениците му нямат издадени разрешителни от пожарната и от Регионалната дирекция "Национален строителен контрол", установиха антимафиотите. Собственик на базата е Александър Янакиев, съобщи агенция "Фокус".


През 2004 г. пак при спецакция антимафиотите са констатирали, че в петролната база се съхраняват и смесват незаконно нефтопродукти. В последствие те били разпространявани на вътрешния пазар като некачествено автомобилно гориво. По този начин са нанасяни вреди в огромни размери на потребителите, а републиканският бюджет е ощетяван от неплащането на дължимите акциз и ДДС, казаха в сряда от ГДБОП. Разследването тогава е установило, че собствениците на петролната база участват и във верига от фирми, по която се е извършвало неправомерно теглене на големи суми ДДС, около 14 млн. лв. По случая е било образувано дело в Столичната следствена служба, а контролните органи са запечатали обекта, но той е продължил да работи безпроблемно досега.


МВР не уточнява дали има връзка между затворените бензиностанции.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK