Съдът отказа вписване на ОМО "Илинден" - Пирин

Състав на Софийски градски съд /СГС/ е отказал вписване на политическа партия с наименованието ОМО "Илинден" - Пирин. Това съобщиха на БТА от пресцентъра на съда.


На 18 октомври беше заседанието на съдебния състав за вписването на ОМО "Илинден"-Пирин. От страна на вносителите на молбата за вписване в залата присъстваха Стойко Стойков и Ботьо Тиков, заедно супълномощения от тях адвокат Йонко Грозев. Молбата е внесена в СГС на 20 септември.
В мотивите си съдебният състав е посочил, че по делото липсват данни за кворум на изискуемия от закона Инициативен комитет от най-малко 50 души, липсват данни за броя и състав на участниците в учредителния форум, а така също и саморъчно попълнени декларации от тях.


Учредителното събрание е на политическа партия ОМО "Илинден" - Пирин, мандатната комисия на което също не е индивидуализирана. Аналогична е ситуацията с останалите органи на партията - председателство, централен съвет, контролно-ревизионна комисия, където не са посочени ЕГН на участниците, не са попълнени пълните им имена, тоест налице е негодно доказателство, се посочва в мотивите.
От съда отбелязват, че представеното копие от устава не е заверено, не са представени графичните изображения на символите на организацията, а само са описани. Описаните в устава символи противоречат на текста на Закона за политическите партии.


На съда е представен списък с 530 учредители, но според експертна справка, предоставена от прокуратурата, в 25 случая едни и същи лица са попълнили 116 учредителни декларации, 91 души не са попълнили саморъчно декларациите си както изисква законът, списъкът на членовете е неточен и непълен - липсват имена, ЕГН и адреси на отделни участници.


По тези причини съдът намира, че молбата за вписване е неоснователна и приема, че е налице ненадлежно учредяване на политическата партия, поради което оставя без уважение като неоснователно заявлението за регистриране.


Решението подлежи на протест и обжалване пред Върховния касационен съд в 7-дневен срок.

Коментари (13)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на maketo
  *****
 2. 2 Профил на Македонец
  *****

  Черен ден за българската демокрация. Следва ново осъждане на България от Страсбург. Българският данъкоплатец ще плаща пак глобите.
  Рано или късно ще бъде регистрирана. Факт е македонци има. От античността до днес. Вечно приятелство между българи и македонци.

 3. 3 Профил на Гостенче
  *****

  О, неразумни юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин?
  Явно бая са ти изгладили мозъка от всякакви гънки с Коминтерновска пропаганда!
  Не съществуват нито македонска нация, нито македонски етнос...

 4. 4 Профил на Македонец
  *****

  Българи - тюрко-монголско племе, език- тюркски, общ корен с турци, татари, гагаузи, узбеки и др. РОДИНА е АЗИЯ. Начин на живот-чергарски, плячкосване,(включително и на чужда история).
  Коминтернът-20 век.
  БИБЛИЯ - над 2000 години :

  Първа книга макавейска: глава 1. стих 1.: "Македонският цар Филип........."

  Деяния на апостолите - " И яви се на Павла видение: стоеше пред него МАКЕДОНЕЦ и му казваше мини в МАКЕДОНИЯ.......

 5. 5 Профил на Македонски българин
  *****

  Македонизмът - този измислен от сърбите и наложен в Jrjfld Югославия социален експеримент няма място в майка България и изобщо в Европа !
  Просто защото е историческа лъжа и е плод на една подла политика !
  За цял свят е ясно, че Македония е една географска област, владяна от Византия, от България , малко от Сърбия и от Турция, в която живеят представители на съответстващите етноси - българи, гърци, турци, малко сърби, а сега и внушителна маса шиптъри.
  Тъй че няма защо нещастните сръбски политици и техните Скопски мекерета да изнасят проблемите си от болната глава на здравата !
  Българите са изстрадал и толерантен народ, който е европейски по дух и който живее не само в границите на днешна България !
  Сръбските политици са нечестни авантаджии с имперски амбиции и с балканско-ориенталски манталитет ! А сърбоманските еничерчета от Скопие са жалки мекерета, за които коментарът е просто излишен !

 6. 6 Профил на Ха-ха-ха !
  *****

  За кого се имаш, бе шизофреник, та ми цитираш Библията и Филип Македонски ?
  Знаеш ли поне една песен или едно изречение от езика на народа на Филип Македонски,
  та си приписваш неговата история ? Това, че твоите спонсори - сърбоманчетата от Скопие са си нарисували едно вентилаторско знаме съвсем не значи, че имат нещо общо с античните македонци, които, ако не знаеш, много отдавна са елинизирани, а на тяхно място в днешните Вардарски земи е дошъл Българо-славяно-аварския народ на хан Кубер. Точно този народ е създал градовете Битоля, Струга, Преспа, Корча, Елбасан и е преименувал град ЛИХНИДАС
  на ОХРИД и реката АКСИОС на ВАРДАР (което на стар български език значи МОЩНА РЕКА).
  И точно езикът, писмото и песните на този народ ние i je/ сме наследили !
  Ти може да се вземаш и за цар Минелай, но тези приказки тука само ни натъжават за твоето здраве. Би могъл да ги пробутваш само в твоето психиатрично отделение, ама и там не всички са чак толкова луди.

 7. 7 Профил на Българин
  *****

  Най-сетне български съд да реши нещо умно. Крайно време е българските управници да заемат по-твърда позиция срещу истеричната българофобия на македонците.

 8. 8 Профил на Антарес
  *****

  Мене ме питайте, да ви кажа: албанците имат нова тактика за експанзията си! Не им се сбъдна вече 7 години съкровеното желание да си сервират Косово на тепсийка и докато е Буш вероятно няма да им се сбъдне. Не могат повече да дестабилизират т.нар. Република Македония, щото ще си покажат истинските мераци ачик-ачик. Затова тактиката е да се насъсква създадения от Белград (и сега де факто отречен там) македонски национализъм срещу България и Гърция. "Македонският" посланик Абдурахман ефенди, шиптар и половина, стана пръв борец за признаване на горкия македонски народ дето толкова го ядеме и тормозиме ние злите татаро-цигано-българи бе, ей. А всъщност във Вардарската република се появиха изказвания (на шиптарски език), че там живеели "православни и славяноезични албанци"!!! Че то бетер славофоните на Венизелос бе! Ако някой македонец ме прочете, знам че ще се ядоса, ама да го питам: защо Гоце Делчев и цялата ВМОРО са писали документите си на литературен български език????? И дали някой от вас е виждал ОРИГИНАЛ на писмо на Гоце Делчев? Те са предадени на Скопие през 1946 г. от антибългарското комунистическо правителство на Георги Димитров, айде отидете и ги прочетете де! Да, ама няма да можете, няма да ви пуснат до тях, защото цялата история за македонската нация се държи на една дебела лъжа, която не може да се защити сама себе си с докази, защото няма такива, а само с емоции! Емоциите ги разбирам, но те няма да заменят истината. Ако нещо е било истина, грях е да го наречеш лъжа!

 9. 9 Профил на Антарес
  *****

  Т.нар. Република Македония да не си мисли, че ще влезе в ЕС без да си оправи отношенията със съседите. От Нова година ще има две съседки - членки на ЕС. И няма да й е толкова лесно да се оплаче, защото ако реши да наклевети "злите си съседи" на "батковците" от ЕС, ще се окаже, че "батковците" са приели първо "Злите съседи" в съюза и тях ще слушат! Така че ескалацията в отношенията с България, измислена от албанците, за да ангажира македонците с някаква кауза, та да не гледат какво се върши в страната им, ще донесе само лоши плодове за самите македонци. Знам, че те искрено обичат страната си, но за беда просто са излъгани от Тито и комунистите! Жалко също, че България и Гърция не действат единно по въпроса с поведението на тази държава, както хубаво е казано по-нагоре, "с вентилатор на знамето".

 10. 10 Профил на Фани
  *****

  Да Ви кажа - много съм съгласна с всички Вас ! Освен това от година и половина работя с македонци и не могат да ме опровергаят по никой въпрос за историята на нашите народи! Верно- много обичат да се палят, ама да се вземем и ние в ръце - да не се даваме така лесно както на пършивите турци и други измекяри ! Ясно е че сме най- добричките и миролюбиви на Балканите - обаче от това се възползват подобни наглеци с чисто финансови интереси в ущърб на българския народ + неговата култура и история! Тук искам да спомена че НЕ СЪМ привърженичка на Волен Сидеров в никакъв случай, просто мисля, че българското трябва да се защитава по- твърдо, вижте и гърците как не се дават !Наистина Македония е просто географска област и нямат право да се наричат с имена от географията. Пък и Александър Македонски е бил елин и не е говорил на славянски- това пък да го твърдят т.нар. македонци е нагло ! А ние не стига че първи ги признахме за самостоятелна държава, а сега искат и партия да си правят, с която скоро да претендират и да ни управляват и манипулират като турците ?! Ей, тия български управници да вземат да се стегнат и да разчистят положението че е срамота ! Да Ви кажа - контактувам с чужденци в работата си и всички ни се чудят как сме допуснали такова вмешателство в държавните работи на едно малцинство като турците... Мойте уважения към редовите работници турци, обаче и тях ги манипулират. А важното е хората да са образовани и да имат работа- всичко друго е една голяма инсинуация...който се хване на нея- лошо- значи е тъпанар. Нека да се вземат мерки срещу тия гласувания с автобусите от Турция и да мотивират младите да гласуват, че такива неща стават че майка плаче вече!!!!! И тия от ЕС да четат малко история от различни източници, че ще им трябва като са решили толкова много да се разширяват ! Да не се спукат от зор накрая!!!

 11. 11 Профил на anonimen
  *****
  Неутрално
 12. 12 Профил на anonimen
  *****
  Неутрално
 13. 13 Профил на makedonska bulgarka
  *****
  Неутрално

  Омо-Илинден се финансира от србите и македонските антибулгарски политичари ( срби) с целта да го помакедончат Пиринскиот краи. Булгари, нема да им се даваме. Сите сме един народ!!!!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK