Социална агенция има нов директор

Гергана Дрянска е новият изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане (АСП), съобщи в сряда Министерството на труда и социалната политика.


Тя поема поста от Николай Ангелов, който оглавяваше агенцията от създаването й през 2002 г. досега, но е освободен по лични причини.


Дрянска има повече от 10 години стаж в структурите на социалното подпомагане. През последните 3 години е била шеф на дирекция "Социално подпомагане" в АСП, а преди това - главен инспектор и началник на отдел в инспектората й.
Агенцията за социално подпомагане е структура към Министерството на труда и социалната политика. Тя отговаря за изплащането на помощите за бедните, превежда семейните помощи за деца и осигурява разпределението на държавната субсидия за отопление през зимата на семействата с ниски доходи. През миналата година поделенията на агенцията в страната отговаряха и за изплащането на помощите, които получиха пострадалите от наводненията.


В правомощията на агенцията е да открива и да закрива специализирани институции за социални услуги и да контролира спазването на стандартите за качество в тях. Нейните експерти участват и при разработването на нормативната уредба на социалното подпомагане.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK