Започна строителството на първото вилно селище в Шуменско

На един километър от язовир "Тича" започва строителството на първото вилно селище от затворен тип в Шуменска област, предаде БТА. Първа копка на бъдещия комплекс, наречен "Езерно селище 1", направиха депутатът от НДСВ Светослав Спасов, кметът на община Върбица Рефайтин Сефер и инвеститорите на обекта от преславската фирма "ВГ инвест". "Езерното селище" е разположено в живописното планинско село Конево на 12 км от общинския център Върбица и на 45 км от Шумен. В комплекса ще бъдат изградени 11 къщи, съобщи собственикът на фирмата - инвеститор Радослав Радославов.


Две от къщите в комплекса вече са купени "на зелено" от жители на Норвегия и Великобритания, към вилното селище проявяват интерес купувачи от САЩ и Япония. Строителството на къщите ще завърши до една година след сключването на договорите с клиентите. Преславската фирма "ВГ инвест" ще инвестира в комплекса 1,1 млн. лв. Това е най-голямата частна инвестиция в района през последните шестнайсет години, каза Сефер. Той съобщи, че общината е спечелила проект по програма САПАРД за 1,6 млн. лв. за ремонт на 11 км. пътища между селата Конево - Сушина и Иваново - Методиево. Малкото село Конево, в което живеят 280 души, вече привлича вниманието на чужденците със съчетанието на планина, язовир и възможности за ловен туризъм, каза депутатът Светослав Спасов.


През последната година 5 къщи в селото са купени от англичани, които са възхитени от непокътнатата природа наоколо, а една от бъдещите собственички на имот в "Езерното селище" от Норвегия изрично е поставила условие на строителите да запазят всички храсти и дървета в района. Вилното селище ще създаде работа на хората в Конево и се надявам да привлече и други инвеститори в този красив край, каза Спасов.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK