Върховният съд върна без присъда делото "Ванко 1"

Върховният касационен съд е отменил в понеделник присъдата от 12 години затвор на рапъра Иван Главчев-Ванко 1, но не е постановил нова, а е върнал делото на Апелативния съд в Пловдив. Върховните съдии са дали задължителни указания как да се реши делото. Така, след като освободиха Ванко 1 от ареста заради скандалната вратичка в закона, която намали наказанията за сводничество, върховните съдии прехвърлиха "горещия картоф" на долната инстанция.
Според неофициална информация те задължават Апелативния съд да издаде такава присъда, че Ванко 1 да не се възползва от друг текст в Наказателния кодекс. Заради него само с глоба се отърваха двамата полицаи от Велинград, убили турист. За да не се случи това и с Ванко 1, съдиите в Пловдив ще трябва да разгледат като самостоятелен казус случаите с всяко от момичетата, насилвани да проституират. Ванко 1 обаче няма как да не се възползва от "неговата" промяна в НК, според която, ако не се докаже, че е дрогирал жените, максималната присъда е 6 години затвор.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK