Съюз на работодателските организации от Черноморския и Каспийския регион

България е сред учредителите на регионалния съюз

България е сред учредителите на Съюз на работодателските организации от Черноморския и Каспийския регион (UBCCE - Union of Black See and Caspian Confederation of Enterprises), съобщи пресцентърът на "Българската стопанска камара - съюз на българския бизнес".


Учредяването на съюза ще стане на 27 ноември в Истанбул, Турция. Предвижда се UBCCE да започне дейността си от 1 януари 2007 г. Очаква се учредителите да са националните работодателски конфедерации на Албания, Армения, Азербайджан, Грузия, Гърция, Иран, Казахстан, Македония, Молдова, Румъния, Турция, Туркменистан и Украйна. България ще бъде представена чрез стопанската камара. От името на БСК подпис под учредителния документ ще постави заместник-председателят на камарата Георги Шиваров.
Участието на България в съюза ще предостави нови възможности за излизане на български фирми в страните от посочения район, информира пресцентърът на камарата.Решението за създаването на новата организация е взето през юни т.г. в Истанбул, по време на първата среща на ръководителите на организациите-учредителки, припомня пресцентърът на камарата.


Целта е новата организация да изгради институционално сътрудничество между членовете си за икономическо и социално развитие на региона, за по-добре функционираща пазарна икономика.
UBCCE ще насърчава социалните и икономическите интереси на фирмите от организациите-членки и ще сътрудничи с Черноморската банка за търговия и развитие в Солун. Предвижда се UBCCE да изгради тематични комитети и ad-hoc работни групи.


Инициатор за създаването на UBCCE е TUSIAD - партнираща на БСК организация, член на UNICE - Конфедерация на европейския бизнес, организация на големите индустриалци в Турция. По нейна инициатива е образуван и работи вече няколко години подобен съюзна организациите от Средиземноморския регион, припомня пресцентърът на камарата.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK