Кратки новини от публичния сектор

Правителството одобри коледната пенсия


По 50 лв. допълнително ще получат всички пенсионери за Коледа, предвижда решение на правителството, взето на подпис. Сумата ще бъде изплатена с пенсията за декември на 2.3 млн. възрастни хора. За еднократната надбавка са осигурени 115 млн. лв.
Още санкции за родители на бягащи ученици


Семейства, чиито деца не ходят на училище до 8 клас, ще бъдат лишавани от социални помощи. Това планира министърът на труда Емилия Масларова, която ще предложи промени в правилника за социално подпомагане. Целта е родителите да изпълнят задължението си да осигурят на децата си задължителното основно образование.
Институтът по физиология на БАН стана по невробиология
Институтът по физиология при БАН в понеделник се преименува в Институт по невробиология. Според учените промените се налагат, тъй като 85% от дейността им вече е в областта на невробиологията.
Курс за дистанционна работа организира БСК


Обучение за съвместяване на личния с професионалния живот на 80 безработни жени и майки на малки деца организира центърът за компютърно обучение на Българската стопанска камара. Проектът включва познания по уебдизайн, изработване на рекламни материали и презентации. Целта е жените да си намерят работа или да регистрират собствени фирми.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK