Кабил отказва да прекрати спорните договори за наем на фонд "Земеделие"

Проблемът с намирането на сгради за офиси е много тежък, оправда се земеделският министър

Нихат Кабил.

© Красимир Юскеселиев

Нихат Кабил.Министърът на земеделието и горите Нихат Кабил каза, че няма да прекрати договорите за наем на сградите в Пловдив и Разград, в които се помещават офисите на регионалните поделения на Разплащателната агенция.


Вчера Софийският районен съд отстрани от длъжност изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Асен Друмев заради обвинение в нанесени щети на държавата за 1 млн. лв.. Според обвинителите Друмев съзнателно е сключил с частни фирми и лица неизгодни договори за наем в Разград и Пловдив, където са разположени офисите на разплащателната агенция.


Договорът в Разград е десетгодишен и е сключен с фирма ЕТ "Асотекс", собственост на зам. областния управител Хамза Чакър (ДПС). Фонд "Земеделие" е предплатил наема за 7 години, като на собственика са дадени над 600 хил. лв. В отговор на въпрос дали не се притеснява от обвиненията, че сградата в Разград е собственост на активист от ДПС, министър Кабил попита има ли значение на кого е, щом сградата е добра, издържала е предакредитационния одит на Разплащателната агенция и има договорни взаимоотношения.


Министърът допълни, че проблемът с намирането на сгради за офиси е много тежък, а наемите на тези сгради в Пловдив и Разград са по-ниски от средните действащи в района. Сумите за наем са предплатени, за да може да се направи ремонт по изискванията на Европейската комисия, каза министърът. Той посочи, че ремонтите са извършени, хората работят и вече приемат заявления за подпомагане.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK