Парламентът забрани строителството по Черноморието между 15 май и 1 октомври

От 15 май до 1 октомври всяка година се забранява извършването на строителни и монтажни работи в курортните територии на населените места, курортите, курортните комплекси и ваканционните селища по Черноморското крайбрежие, съобщи БТА. Решението бе взето от парламента, който прие на второ четене текстове от законопроекта за българското Черноморско крайбрежие. Изключения ще се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни работи.


Депутатите записаха, че в зона "Б" ще се разрешава осъществяване на дейности, свързани със създаване на нови или разширяване на границите на населени места, курорти и курортни комплекси при определени нормативи за всеки урегулиран поземлен имот, като се изисква плътността на застрояване да е до 30 на сто, интензивността - до 1,5 на сто, средно с височина до 15 метра, а минималната озеленена площ да е 50 на сто, като половината от нея трябва да бъде осигурена за дървесна растителност.


Разрешава се и създаване на нови или разширяване на границите на ваканционни селища при плътност на застрояване до 30 на сто, интензивност - до 1,2 на сто, а средната височина на застрояването да е до 10 метра. За създаване на нови и разширяване на границите на вилните зони се изисква плътността на застрояването да е до 40 на сто, с интензивност - до 0,8 на сто, и височина на застрояването до 7 метра.


Разрешенията за строеж, за изграждане на разрешените обекти по Черноморското крайбрежие ще се издават при наличие на необходимата техническа инфраструктура за енергоснабдяване, водоснабдяване, за отвеждане и пречистване на отпадъчни води, както и за събиране и обезвреждане на битови и строителни отпадъци.

Коментари (4)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на брей
  *****
  Неутрално

  Ха на бас, че от 15 май на морето нон-стоп ще се извършват "неотложни аварийно-ремонтни работи" в построени наполовина сгради .

 2. 2 Профил на KIKI
  *****
  Неутрално


  Да , на 16-ти вси4ко ще е приклучило.

 3. 3 Профил на .
  *****
  Неутрално

  Трябва забраната да важи от 15 април. Тази година сезона офоциално се открива утре - 20.4.2007
  Има хотели които са отворени още от Великден, а в момента имат туристи.

 4. 4 Профил на аре сиктер бе
  *****
  Неутрално

  Никой не мое да ми залрани на мене , я че си строа и тва си е

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK