МВР даде всичко от себе си за спокойствието на Маджо

Побой над репортер увенча безпрецедентната полицейщина около Съдебната палата

Младен Михалев-Маджо влезе триумфално в съдебната зала и позира за снимки, преди да даде показания. Зад него се виждат част от гардовете, които го придружаваха дори и в залата, а отдясно е защитникът му Траян Марковски, който е шеф на Висшия адвокатски съвет. Под костюма на Михалев личеше бронежилетка

© Георги Кожухаров

Младен Михалев-Маджо влезе триумфално в съдебната зала и позира за снимки, преди да даде показания. Зад него се виждат част от гардовете, които го придружаваха дори и в залата, а отдясно е защитникът му Траян Марковски, който е шеф на Висшия адвокатски съвет. Под костюма на Михалев личеше бронежилеткаСамо ден след като еврокомисарят по правосъдието Франко Фратини раздаде щедри похвали за "напредъка на България" в областта на правосъдието и вътрешния ред, София се представи с пореден скандал, свързан с работата на правоохранителните органи. Този път полицаи биха фоторепортер, отразяващ разпита на основателя на бившата СИК Младен Михалев-Маджо по делото за убийството на съдружника му Милчо Бонев-Бай Миле.


В сряда Съдебната палата стана арена на безпрецедентна полицейщина заради разпита на Михалев. Събитието пазеха двайсетина частни охранители, поне 10 цивилни и няколко униформени от "Съдебна охрана". Пред служебния вход на палатата бяха строени въоръжени полицаи с бронежилетки от неизвестно подразделение, на всеки два метра по улиците около сградата имаше хора на охранителна полиция, а пред нея няколко коли със сини лампи и моторизирани полицаи. За десетина минути районът беше отцепен и дори на коли на Народното събрание беше забранено да преминат. Непознатите като мащаб досега мерки ескалираха и до физическа разправа с журналист - фоторепортерът на в. "Експрес" Емил Иванов беше бит от полицаи и принуден да унищожи всички снимки, които е направил. Институциите се оплетоха в набързо скалъпените обяснения за случилото се - докато от МВР съобщиха, че свръхохраната е заради данни за готвен атентат срещу свидетел, зам.-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов твърдеше, че е вследствие на терористична заплаха. Бонгалов не можа да отговори защо, след като причината е терористичен акт, всички полицаи напуснаха Съдебната палата веднага след разпита на Маджо.


Безпрецедентното посегателство срещу фоторепортера се разигра малко преди Маджо да приключи с показанията си пред Софийския градски съд. Емил Иванов отишъл да огледа изходите от Съдебната палата, за да прецени откъде ще бъде изведен Михалев, и се натъкнал на няколко въоръжени полицаи с бронежилетки. При опит да ги снима те го завлекли зад металните врати на служебния вход и по неговия разказ започнали да го удрят с юмруци и да го ритат, докато не изтрие снимките от фотоапарата си. Екип на "Бърза помощ" веднага след инцидента установи, че 55-годишният Иванов е в шок и с изключително високо кръвно. След преглед в Съдебна медицина е журналистът е освидетелстван и в експертизата е записано, че са му причинени болка и страдание и има кръвонасядане по лявата подбедрица, драскотина по лявата китка, контузия на врата, кръста и предмишницата отляво. Заключението гласи, че установените увреждания се дължат на действието на твърди, тъпи предмети и по време и начин могат да се получат, както се съобщава от Иванов. "След консултация с адвокати ще заведем дело срещу полицаите, които са били нашия колега и евентуално срещу самото МВР", каза директорът на в. "Експрес" Евгени Петров. Той коментира, че държава, в която не пазят журналистите, а пазят престъпниците, просто не е държава. "Твърде нелепо и цинично e този инцидент да се случва в храма на справедливостта, ние сме против всякакви действия, които могат да поставят под съмнение извоюваната в нелеки битки свобода на словото в страната", заяви в декларация Съюзът на журналистите. От организацията припомнят, че наскоро репортери бяха блъскани от съдебната охрана в сградата на районния съд в София (бел. ред. - при разпита на разследвания за източване на САПАРД пернишки бизнесмен Людмил Стойков) и подобен рецидив е тревожен. "Емил Иванов беше пребит от полицаи, докато запечатва в обектива си безпрецедентната охрана в съда заради небезизвестния Младен Михалев-Маджо. Припомняме на ресорните министри, че живеем в 2007 г. и в България няма място за полицейщина. Питаме кого охранява българската полиция? В коя цивилизована страна полицията цензурира пресата с ритници?", заявиха в декларация и от СДС. Министърът на вътрешните работи Румен Петков е разпоредил незабавна проверка по оплакването на Иванов и ще бъде безкомпромисен срещу посегателствата на журналисти, a полицаите ще бъдат наказани по най-строгия начин, съобщиха от МВР. Вечерта Петков покани Иванов на среща.
Освен масираната охрана мерките за сигурност преди разпита на Маджо, който от месеци не можеше да бъде издирен и призован, включваха отцепване на част от пейките в съдебната зала и претърсване с метален детектор на всички присъстващи. Михалев закъсня с няколко часа и съдията Петя Крънчева го накара да се извини. Михалев обясни тричасовото си закъснение със задръстване. Свидетелят заяви, че има висше педагогическо образование, че работата му е да учредява фирми и съдружия и от няколко години живее в чужбина. След подканване да уточни къде той отговори: "В Европа." В показанията си Михалев обясни, че е бил близък и има чувства към бившия си съдружник в "Интергруп и партнерс" Бай Миле, който бил много затворен и не споделял тревогите си. "Говорехме за футбол, за клуб "Славия", за мъжки емоционални теми. Милчо Бонев никога не е споделял за заплахи за живота си", свидетелства Маджо. Днес той трябва да даде показания и по делото срещу друг акционер в "Интергруп"- Красимир Маринов-Големия Маргин.


Зам.-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов обясни, че свръхмерките за сигурност в Съдебната палата ще продължат до края на седмицата - докогато са насрочени и заседания по делото срещу Маргините. От МВР уточниха, че именно по искане на Бонгалов са изпратили екипи в палатата.

Коментари (93)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на aklowe
  *****
  Неутрално

  този човек наистина много прилича на пътник от европа. Предполагам че и познатите му са също пътници.

 2. 2 Профил на на този
  *****
  Неутрално

  Много му е чикиджийска мутрата.

 3. 3 Профил на Innel
  *****
  Неутрално

  Този се изживява като холивудска звезда, а полицията му се връзва на мутренските номера. Поне малко по-естесвени стойки за позиране да беше заучил...

 4. 4 Профил на гого
  *****
  Неутрално

  Емил Димитров е шеф на фоторепортерите на вестник "Експрес". Човек с дългогодишна практика. Повече от унизитерно е да го видиш как едва сдържа емоциите си, докато разказва за случилото се. И това е напълно разбираемо. На 55 години да те малтретират за това, че си снимал полицаи на улицата при положение, че тяхната работа е напълно публична, както всичко останало на обществено място.
  Случилото се е редно да отключи редица въпроси. За жалост констатацията, че хората и обществото ни загубиха чувство за скандал е не само вярно, но явно сме стигнали до създаването на масов поведенчески модел, при който нахалството, агресията и простотията са единствената територия на изява. Навярно е въпрос на голям професионализъм да си овластен и въоражен до зъби и да малтретираш човек.
  Сега ще се разиграе поредния водевил. Ще кипи публичен дебат по известен начин. Търсене на виновните, наказване на невинните и най-накрая ще наградим някое случайно лице. И така до следващия път.
  Особен интерес представлява въпроса, дали фоторепортера Емил Иванов ще се остави да го развеждат като панаирджийска мечка из разни ведомства.

 5. 5 Профил на Axel
  *****
  Неутрално

  Днес полицията напълно блокира движението по "Алабин","Христо Ботев", "Стамболийски" до пресечката с Одрин. Какво става ? Абсолютно сме отъпял народ след като не само търпимтова, но и ще гласуват за тази тройна коалиция.Е, от Алековите избори до сега малко се е променило...

 6. 6 Профил на De e Miro
  *****
  Гневно

  Ченгетата могат да бият само авър 55 годишни със заети ръце, майки с деца и да се заяждат с продавачките по пазара, като внимават да не се повредят с папките и химикалките си.

  Не разбирам нищо от този "процес", но и това днес е ШОКИРАЩО!
  Две години молби и метани "да си доди дома" и накрая това осиране- от къв зор е всичко това? Избори ли що ли? да не ме убедят че сме законова пазарна икономика или кво не рабирам наистина.

  Докато преди месец имаше лек журналистически пунтаж в Софийския съд - днес е гадост- човека си ревеше направо... Капути

  Интерено дали нещо ще се случи - това че Маджо и колектив няма да бъдат осъдени е ясно, но поне за тъпото ченге- провокатор нещо да се направи. Развали хубавата работа на сценариста. Саботьор

 7. 7 Профил на тото
  *****
  Гневно

  Маджо, бе господа,М-А-Д-Ж-О, не разбрахте ли?????? Той е национална гордост.......

 8. 8 Профил на Спеакер
  *****
  Неутрално

  Въпросът тази вечер: С кой патрон на партия-кандидат за Евровота лицето Младен Михалев - Маджо има много тесни бизнес и др.под. отношения?

 9. 9 Профил на Оставка на вътрешния министър
  *****
  Неутрално

  е единственото което би следвало да последва в нормална държава...

 10. 10 Профил на PEPI
  *****
  Неутрално

  МАДЖО ЗА ПРЕЗИДЕНТ................
  ДА ЖИВЕЙ МАФИАТА.............

 11. 11 Профил на MI 6
  *****
  Неутрално

  Specialno na tezi policai, rabotata ne im e publichna. Te sa ot specialno podrazdelenie i ne trjabva da gi snimat,zaradi sigurnostta im. Toja da hodi da si snima babi po parkovete.

 12. 12 Профил на Гочоолу
  *****
  Неутрално

  И др.ШАДРАВАНПИКАЕВ заяви ,че "...целия ресурс на МВР ще бъде включен,за да се опази обществения ред." А общественият ред в страната се налага от сурати като тоя дето май остана един от последните,които не са си отишли с краката напред.

 13. 13 Профил на Само БСП!
  *****
  Неутрално

  - Маджо Вика Румен, Маджо Вика Румен! МВР! МВР!
  - Аз съм Румен, бе!
  - Кой Румен си ти бе?
  - Румен Овчата глава бе парцал!
  - Аааа шефе, таковата...извинявай. Аз търсих Румен Путков, тука некви нагли келеши снимат и ще слезем от джипа да им набием шамарите!
  - Ще го уредим, дръпни си една линия и се успокой, до минута-две ще оправим проблема!

  ...

 14. 14 Профил на МВР са единствените терористи в България
  *****
  Неутрално

  Отдавна напомням, че МВР е единсвената организирана терористична организация в България на заплата от българския данъкоплатец. След стотиците случаи на убийства, терор и рекет над невинни граждани сега до толкова се самозабравиха, че не се спират тероризират и бият журналисти.

  Докато не видим всички участвали в убийствата и терора над гражданите осъдени на затвор и глобени България няма да е нормална държава.

  Призовавам към масов граждански протест срещу МВР и оставка на това лайно министъра.

 15. 15 Профил на До ми 6
  *****
  Любопитно

  ЕЕЕЕЕЕ, най специалните части, които охранявали Марджо, били снимани........Е, как може такова нещо, снимани тия дето ще охраняват Буш????????

 16. 16 Профил на neizvesten
  *****
  Неутрално

  Сполука за БГ, сега всички под строи на изборите......не за друго ами да си изпълните гражданския дълг.....прости сме ние, прости, докога ще търпим тази комунистическо - турска сган?

 17. 17 Профил на NG
  *****
  Неутрално

  Много е прав др. MI 6 #11. Къде се е юрнал Емил Иванов да снима тези полицаи от това толкова специално подразделение, че даже не му се знае името. На нас, разбира се, не ни влиза в работата, че данъците, които плащаме, се използват за охраната на мутри от специални подразделения на МВР. Така че хубаво, че са го ошамарили Иванов. Следващия път могат да отидат и в някоя детска градина да изпопребият децата. Повод не е нужен. Важно е да се постигне назидателен ефект. Щото да се посяга само на възрастни и беззащитни не е достатъчно да се поддържа авторитета на специалните звена. Нали, др. MI 6?

 18. 18 Профил на Кехайов
  *****
  Неутрално

  Какъвто министърът такива и подчинените му - нагли простаци! Полицията пази престъпника, а бие журналист, който си върши работата - подобен скандал не трябва да остане без последствия, ако у българите е останало поне малко достойнство. Р.Петков е жалък, нещастен тежкар! Оставка, лайно такова!

 19. 19 Профил на Кр
  *****
  Неутрално

  Чудя се какво ли още ще видим в тази наша абсурдна държава. Май още много сеир ще има. Истината е, че къщичката на държавно-мутренската мафия, (която между другото Бойко щеше да чисти преди 6 години) започва да се клати и в стремежа си да я подпират започват да лъсват курвите на мафията на държавна заплата.

 20. 20 Профил на Ivan
  *****
  Весело

  браво на Маджо, какъв е пич, явно не се впечатлява от съдията, справка- снимката по-горе. Имаме си вече бандит от ранга на Джон Готи, най-сетне я стигнахме Америката

 21. 21 Профил на ot zmeia
  *****
  Неутрално

  италиа там да го тарсиат младен

 22. 22 Профил на Анализатор
  *****
  Неутрално

  В някои държави има мафия. В България мафията(Маджо) има държава(Румен Петков). Отврат! С комунисти и с изроди не може да се постъпва по демократичному. Бялата тиква на Желю Желев не го проумя това навремето. В Румъния, се проля червена кръв, разбиха Секуритатя и комунистите си свиха опашките. А сега Румъния дърпа пред нас. Защото нямат нашата престъпност, защото нямат нашата корупция, защото нямат нашата мутренска сива икономика. А ние се сдобихме с всичко това, защото гадовете от Държавна Сигурност у нас станаха банкери и бизнесмени, комунисти с юридическо образование, получено в Москва, окупираха съдебната система, дори дребните червени писарушки се уредиха в министерства и учреждения. Бедна Българио, бедни народе! Ще се събуди ли Балканския юнак, ще има ли сили да стане?

 23. 23 Профил на Маджо
  *****
  Разстроено

  Hаивно мислене е, че Европейския съюз ще се справи с балканеца. С това народонаселение няма оправия, та той дори Господ не е успял да се справи с тях и е оставил територията на Дявола.
  Тази страна е душевно болна, а народонаселението и като всеки психопат е убедено в своята нормалност...

 24. 24 Профил на данъкоплатец
  *****
  Неутрално

  Възмутително. Няма ченгета за регулировчици, биячи на фоторепортери има.
  Колко ни струва охраната на Маджо (побоя на Иванов е бонус), Дневник?

 25. 25 Профил на хитреци и измамници
  *****
  Гневно

  Приемането ни в Европейския съюз не може да измами никой мислещ човек. В БЪЛГАРИЯ цари тотален хаос и анархия! Всичко е сбъркано в тази държава! Престъпниците станаха полицай, а полицайте престъпници, любовницитe - прокурорки и нотариуси, по-големите престъпници - кметове и съдий, а още по-големите - депутати, политици, бизнесмени и банкери. Pезултата e обсебване на властта от сплотени групи измамници с единствена цел измами и крадене на пари по всякакъв начин. Бизнеса по български означава главно безкрайни схеми и далавери! В днешна България растат и процъфтяват единствено гробищата. Изгубили контрола над своят Живот се подготвяме за последния си поход. Българинът, примирил се с участта си на безправно животно престава да бъде човек и умира, погубен от собственото си волско търпение и пасивна олигофрения. Улични престрелки, скитащи кучета, просяци, прах и мръсотия, нефункциониращо здравеопазване, болести, епидемии, корумпирани и неработещи държавни служби, скъпи, но некачествени стоки, скъпи и некачествени услуги, хаос, всеобхватна корупция и всепозволеност, липса на всякакви правила, изнудване, кражби и измами на гражданите от страна на всевъзможни локални и интернационални офшорни псевдо инвеститори и какви ли не хитреци и измамници... Жалко за прекрасната ни страна, но очевидно НАСЕЛЕНИЕТО НЕ СТАВА ЗА НИЩО, СЛЕД КАТО ДЕБИЛНО ИЗТЪРПЯВА ВСИЧКО!

 26. 26 Профил на едрената бомба му е мамата
  *****
  Неутрално
 27. 27 Профил на ..
  *****
  Неутрално

  До #22: Какъв "Балкански юнак" сънуваш друже? Ти шегуваш ли се?

 28. 28 Профил на АЗ-ът
  *****
  Неутрално

  ако на никой не му пукаше, тук нямаше да има коментиращи

 29. 29 Профил на atanas
  *****
  Гневно

  Първанов, престани да се правиш на мъдрия, всеопрощаващ и добър баща на нацията ами вземи да му набиеш канчето на този кретен Румен Петков за да не излага и унижава така тази държава, на която ти по една случайност си върховен представител. Парите за тази полиция вкл. заплатата и разходките до Брюксел на Петков ги плащаме ние.

 30. 30 Профил на Диван чипраз
  *****
  Неутрално

  Не гледате ли на снимката ?! Съдят съдиите чинно и чакат мутрафона.То си е ясно отсега какъв ще е резултата от делото.Точно никакъв !? И накрая като се удари чертата на разходите + специалните подразделния + боя бонус на журналиста познате какво ще излезе ? Ние сме платили за медиината звезда Маджо да се щракне в съдебната палата и толкоз.Те тва е ...плащаме ПР а на мутрите.Дотам я докарахме !

 31. 31 Профил на fjl
  *****
  Неутрално

  Тоз Маджо явно е много важен за държавата, ми тогаз да му закичат и един орден "Стара планина"?

 32. 32 Профил на delyan
  *****
  Неутрално

  като хванат още няколко големи пратки с наркотици на границата и ще му замръзне усмивката. ще се наложи да мине на бронирани Хюндайчета.....

 33. 33 Профил на Бай ви Иван
  *****
  Неутрално

  Помните би вица? Фердинант пратил на един свой роднина в Англия един шоп да го правят жентълмен. Фердинат обещал автомобил Форд след шрифоването на шопа. След време от Англия се получава телеграма: Ебем ти фордо ела си земи шопо" подпис Лордо
  Та това ще чакаме от Европата, докато Гоцевата компания е на власт

 34. 34 Профил на В.А.
  *****
  Неутрално

  Абе чудя се на погребенията на такива ВИП персони как присъстват - 8 от БСП, 5 от НД "Симеон Втори" и 3ма от ДПС?

 35. 35 Профил на Читател
  *****
  Неутрално

  Браво на Георги Кожухаров за снимката! Мутра се хили насред съдебната зала, а шефа на Висшия адвокатски съвет го гледа умилително.

 36. 36 Профил на Георги Димитров
  *****
  Неутрално

  "... но питам аз- В коя държава комунистите не са диваци и варвари?"

 37. 37 Профил на Sunder
  *****
  Неутрално

  Някой още да се съмнява в това, че сегашното правителство е свързано с тези елементи от престъпния свят? А? А? А?
  Къде забравихте на погребението ще е Бойка и ще рони пожарникарски сълзици за пукясали мърши с -найсти дан колани от загубеното му карате и с които си върти бизнеса и в момента...

 38. 38 Профил на Йордан
  *****
  Гневно

  чл. 41 от Конституцията на Република България. За престъпление на длъжностен орган срещу Конституцията какви мерки ще предприемете г-н Първанов? Там един форумец Ви напомня за някакви глави и някакви канчета. Вчера пък Светлин Русев каза, че двама руменвци ни били множко. А въпросите си към Красимир Кънев съм задал на http://jj-bg.info/saveti

 39. 39 Профил на Robinson
  *****
  Гневно

  Има защо да се пази този селяк. И аз бих го гръмнал за разнообразие. Бих гръмнал и министрите на правосъдието и вътрешните болести, както и бих размазал мутрата на главпрокурора-доцент.

 40. 40 Профил на IceBreaker
  *****
  Неутрално

  Много точно колегата по-горе определи акцията - ПР на мутрите.
  Вече и аз се замислям колко ми се стои в тази държава.

 41. 41 Профил на dir
  *****
  Разстроено
 42. 42 Профил на псевдожуналист
  *****
  Неутрално

  Агент Бор (не) пише - България преби журналист.

 43. 43 Профил на JT
  *****
  Неутрално

  Мамичката му ухилена на тос ГЕЙзер! Той си е чиста проба ОБВИНЯЕМ, а пък... свидетел ??? Кой ще му повярва на показанията ми е интересно?? Но не са виновни адвокатите, те по цял свят просто гонят парата. Виновна е съдебната система, по-специално АБСОЛЮТНО некадърното ни законодателство, ОЩЕ ПО-НЕКАДЪРНИТЕ ни магистрати и МЕГА КОРУМПИРАНИТЕ прокурори. Тва е.

 44. 44 Профил на Пламен
  *****
  Разстроено

  Цялата тази история съдържа в себе си почти всичко с което може да се характеризира страната ни в момента: наглост и безочие. Нима не е наглост да пребиеш журналист (и той е човек и има права!) защото те снимал? Ами стой си в къщи и няма да те снимат! Нима не е безочие да чакаш 3 часа свидетел по делото да благоволи да уважи съдебната ти зала? Бронежилетка? Няма лошо! Но се питам дали не му са се извинили на свидетеля, за дето са си позволили да го обезспокоят с призоваването му? И какво ли толкова очакват да чуят от свидетелските му уста?

 45. 45 Профил на Бенката
  *****
  Неутрално

  А за спокойствието на народа ?

 46. 46 Профил на anti-Bush
  *****
  Гневно

  Страна на мутрите сме. Полицията смърди от вътре! Тези момченца-бакшишчета са взели добри кинти от Маджо. Освен това ги е похвалил пред строя и може да им даде и по-сериозни задачи в бъдеще.
  Само ме дразни, че журналята пишат подобни неща само за техни колеги. Ако някой гражданин бъде набит от тези ченгенца-лекенца (случва се ежедневно) за това никой няма и да чуе. Но ние сме си виновни хора. Не стига, че плащаме данъци от които тези малки акита с униформи взимат заплати, ами позволяваме и да ни рекетират и накрая ядем и бой от тях. Не стига това ами тук се намират и хора, които смятат, че побоя над граждани и журналисти е оправдан! Не вярвам да има друга държава, в която населението да си мисли, че е нормално да бъде малтретирано от полицията си!

 47. 47 Профил на Пирата
  *****
  Неутрално

  Тринайсет бири на ковчега на мъртвеца , йо хо хо , и бутилка ром !
  То и Докторчетата , и Самоковчетата .. .., щом МВР почне да ги пази - пътници са !

 48. 48 Профил на shemeta
  *****
  Гневно
 49. 49 Профил на БЪЛГАРИН
  *****
  Гневно

  ПРОЛИчА СИ чЕ МАДЖО Е ПЪРВИ ПРИЯТЕЛ С РУМЕН ПЕТКОВ-ЗАТОВА ГО ПАЗИХА ТОЛКОВА---МВР-МАДЖО ВИКА РУМЕН -МВР---ТАЙНИ СРЕщИ В АВСТРИЯ ДЕТО ЦАРУВАТ МНОГО БЪЛГАРСКИ ЛИДЕРИ--ЛУДИЯ ВОЛЕН СИДЕРОВ ОТДЕ ЛИ ГИ ЗНАЕ ТИЯ НЕщА!!!

 50. 50 Профил на засегнат
  *****
  Гневно

  Амааа моля Ви се !
  За каква полиция говорите ?
  Та те са униформеното крило на мафията !
  Има ли някакава далавера у нас , в която да не е замесен полицай ?
  Че то , пикаещия във фонтани министър , що за пример им е ?

 51. 51 Профил на софиянец - до 49-я българин
  *****
  Неутрално

  Сидеров дали е луд - времето ще покаже !
  Аз се ловя на бас , че скоро ще одумкат министър !

 52. 52 Профил на Бонгал Димитров
  *****
  Неутрално

  Зам.-министърът на правосъдието излиза мръсния задник на Маджо.

 53. 53 Профил на Ачо
  *****
  Неутрално

  Мисля, че е време този зам. министър Бонгалов да бъде уволнен. Може ли така нагло да лъже? "Димитър Бонгалов твърдеше, че е вследствие на терористична заплаха. Бонгалов не можа да отговори защо, след като причината е терористичен акт, всички полицаи напуснаха Съдебната палата веднага след разпита на Маджо"
  Може ли лъжец да е зам министър на правосъдието?

 54. 54 Профил на Не обвинявайте адвокатите
  *****
  Неутрално

  Не обвинявайте адвокатите прокуратурата и дознанието повдигат обвинение не адвокат

 55. 55 Профил на xa-xa
  *****
  Неутрално

  полициата знае как да пази своите хора мафиоти, браво другари браво

 56. 56 Профил на Любопитен избирател
  *****
  Неутрално

  Въпроси с понижена трудност:
  Има ли съществена разлика между т.н. "полиция" и мутрите?
  Кой на кого плаща?
  Кой кого трябва да пази?

 57. 57 Профил на Читател
  *****
  Гневно

  Случващото се е ужасно, но журналистите и медиите им сами са си виновни. Всички те си вярват че са "четвърта власт" но май не им идва на ум, че властта е власт само когато зад нея стои сила. Или пък разбират "сила" само най-буквално като палки и бухалки. Но медиите са четвърта власт, зне защото могат да пратят "бригади" или "барети" а защото тяхната власт се базира на силата на обществото и неговото мнение. В конкретния случай вестник "Експрес" вместо да ходи да прави метани на министъра има всички основания да вземе "силови журналистически мерки" и персонално да адресира биячите. Технологията е добре известна, "белите" демократични страни я прилагат при подобни проблеми, но за целта трябва наистина да имаш журналистическа нагласа, а не измекярска, каквато е масовата медийна практика в страната. Един малък жокер-ако утре или други ден на първа страница на Вестник "Експрес" тези униформени Гочоолу и Дочоолу се видят като герои на национална анкета "Кой е този...?, познавате ли този "страж на държавността"? къде живее?, спомняте ли си какъв ученик/дете/студент/съсед/човек е той?, познавате ли семейството му? и т.н. и ако след няколко дни като публикуват на видно място писмата-отговори на читатели и/или постинги от блоговете по тази тема обществото изведнъж ще покаже колосалната си сила. А като се изпари анонимния комфорт на униформеното стадо, в което Гочоолу и Дочоолу барабар с Данко Хаирсъзина се крият до момента, тогава ще стане ясно какви мишоци са всъщност биячите от свръх-специалните и свръх-секретни подразделения, създадени да пазят шефовете на групировките за сметка на обществото. Но много по-важно, архи-важно е, че следващия път при някоя друга подобна ситуация, някои други подобни полицаи, съвсем неподобно на настоящия случай доста ще се замислят преди да решат да се правят на мъжаги спрямо представители на медиите. А иначе докато медиите не се опират на собствената си сила ще ходят да просят при някой си, той ще чака някой си друг да го извика и така както народът е казал "битият бит а народа ..." Знаете поговорката...

 58. 58 Профил на Иванчо.И
  *****
  Неутрално

  Какво значи не са виновни азвокатите? Според мен те са първата власт в държавата(погледнато реално). А и формално до голяма степен е така. Те са мафия, узаконена с закона за адвокатуратал Всеки адвокат задължително плаща месечна вноскал Защо? Приемането на нов адмокат става по-трудно от космонавт. Адвокатите участват във висшия съдебен съвет, който начначава у уволнява съдии, следователи и пр. Какво е необходимо - да се разтури полудържавната адвокатска струккура. Да се либерализира професията - Дипломата за юрист да бъде единственият документ, даващ право на лицето да представлява клиенти пред съда. Не стане ли това, Б-я ще се срине.

 59. 59 Профил на оптимист
  *****
  Весело

  надявам се че подобни мафиотски прояви на държавни структори ще събудят народното недоволство и че това е началото на края на това безумно управление на правителството.

 60. 60 Профил на tranka
  *****
  Неутрално

  Аз гледах новините в нета и просто останах без думи , когато видях как този влезе в залата. Такова самочувствие има все едно е господ. Когато ме попитаха хората около мен, които не разбират грам БГ език кой е този, защо е с толкова голяма охрана и като им казах гледаха като обезумяли!!!!Срамота.

 61. 61 Профил на БСП и ДПС - OUT
  *****
  Неутрално

  Как да се спасим от тези нагълци? Истината е в единодействието!
  Всички заедно да отстраним БСП и ДПС от властта!
  А после- каквото сабя покаже!

 62. 62 Профил на Хриси
  *****
  Неутрално

  АКо бяхме нормална държава - глоба за неуважение на съда за това л@йно мазно на снимката и после да го приберат за собствената му сигурност. А най-добре някой да го гръмне...

 63. 63 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  По някой западни весници сравниха Румъния с Украйна,а България с Русия! Всъщност БСП,и ДПС,и НДСВ са част от руската управляваща агентурна мафия на Русия в България и действа "управлява",и бие,и убива по начин и по заповед на своите си господари от КГБ! Това правителство направи България да е част от руската държава на Путин,нещо като руска губерния в ЕС! ПРЕДАТЕЛИ!!

 64. 64 Профил на f
  *****
  Неутрално

  Той коментира, че държава, в която не пазят журналистите, а пазят престъпниците, просто не е държава.

  Ne durjava, a kochina. Edna kofichka s laina! Spoluka za Bulgaria!

 65. 66 Профил на angel-f
  *****
  Неутрално

  и този 6те го грамнат като другите колкото и да го пазиат.безплатен обяд няма

 66. 67 Профил на angel-f
  *****
  Неутрално

  и този 6те го грамнат като другите колкото и да го пазиат.безплатен обяд няма

 67. 68 Профил на angel_f
  *****
  Неутрално

  и този 6те го грамнат колкото и да го пазиат.за всяко прасе идва коледа

 68. 69 Профил на Rrrr
  *****
  Неутрално

  МВР = Маджо Вика Румен

  Вярно било!

 69. 70 Профил на Аз
  *****
  Весело

  Маджо бил близък с петков, се носят слухове.
  Май е верен.

 70. 71 Профил на Такъвто
  *****
  Неутрално

  А така , а така !
  А кой казва , че българите били страхливци?
  Кой е тоя бе - я го дайте !
  Вижте само какъв левент , какъв мъж!
  И как геройски понася съдебния произвол....
  Ше го викат в съда мискините му с мискини!
  Ама тия знаят ли с кой си имат работа бе ?
  Ами ако утре вземе та стане един архонт еле пък евродепутат?
  С какви очи ще го гледат ?

 71. 72 Профил на анархист
  *****
  Неутрално
 72. 73 Профил на besen
  *****
  Неутрално

  Ей боклук ли си,Маджо ли си,що си?Заради теб и такива като теб сме на това дередже.Вземи се скрии с виШото си образование в Европа и работи с него там,а не в БГ

 73. 74 Профил на Студент
  *****
  Неутрално

  Тъжно е и страшно. Защото една шепа младежи, които протестираха, за да спасят малкото останало от българската природа по същия начин бяха дърпани, блъскани,и арестувани впоследствие.....И никой нищо не може да им каже на тези ченгета. Журналисти и студенти с идеали са лошите момчета, да ги пребием. А тези убиици гадни самодоволни плетат мрежи и изсмукват и последната живинка от нашата малка нещастна красива родина, която и аз вече искам да напусна и забравя

 74. 75 Профил на Държавна Сигурност
  *****
  Гневно

  Маджо е ченге с чин полковник, това го пише в излезлите книги за СИК. Той е любимец на генералите-наше момче! Така е и цялата БГ икономика в която добре облечените бизнесмени са бивши служители на ДС. Отврат! Хората от Държавна Сигурност станаха банкери и бизнесмени, комунистите с юридическо образование, получено в Москва, окупираха съдебната система, Прокуратурата, Следствието, Парламента, бордовете на директорите, министертсватаа и учрежденията. Тези хора са толкова повредени и толкова безнадежно корумпирани и сбъркани, че наистина трябват 100 години да измрат, но техните деца са същите идиоти.

 75. 76 Профил на До студент
  *****
  Разстроено

  Не си губи времето напразно в БГ. Тук никога не е било нормално място за живеене и няма и да стане. Живота ти ще премине в експолоатация и служба на подобни бизнесмени като Маджо, а върха на кариерата ти ще е ОХРАНИТЕЛ - имало 120,000 такива???? Аз самият след 20 год емиграция се върнах и сега отвратен и ужасен отново се махам. Тази територия с това население НЕ СТАВА!

 76. 77 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До Читател, Но. 57:
  ЧУДЕСНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ, МНОГО КОНСТРУКТИВЕН КОМЕНТАР

  gradinko.bg
 77. 78 Профил на -
  *****
  Гневно

  130 години България гние под военно-полицейския ботуш, 130 години над нея се носи вонята на партенки. 130 години такива като полковник Маджо кадруват, мърсят и разлагат държавата ни, обществото ни. 130 години цървулите, избягали от тежкия селски труд, наводнили градовете ни, дават израз на простотията си, на диващината си и на липсата си на култура. 130 години бият, убиват и плашат Европа и Свободния свят с нашия балкански див и варварски капитализъм, а днес се гърчат в усилията си да накарат ЕС да ни изхвърли от клуба на богатите, където той и неговите криминални побратими и шестаците са ни вкарали в килера. Вижте го този идиот - как се радва, как пунтира жестовете на европейските лидери - той, селянчето, дивака, аборигена, маймуната. И се счита за неотразим, за нещо над онези, които имат само едно - ум в главата си. Може да разчита на уж десните ни съдии, които са всъщност котило на мракобеси, на фашизирани лумпени в тоги, на продажници и корумпирани изроди. С тях той е силен и може да се хили в лицето на нацията, те са с него. С неговите пари, които са наши пари, заради които следва да гние зад решетките! А най-добре- два куршума в тила и толкоз. Време е!

 78. 79 Профил на Орловият_нокът
  *****
  Неутрално

  Последни новини от джунглата:

  Маджо бил предупреден от Барона, че Графът заминава за Оклахома с Мокрото и там щели да се срещнат със средния Маргин и с Морския охлюв. Но по сведения на Голямото куче, това може и да е слух, пуснат от Бухала, за да прикрият Устата....

 79. 80 Профил на Йода
  *****
  Неутрално

  Хубава снимка за некролог...

 80. 81 Профил на kostov
  *****
  Любопитно

  боклука си е боклук,пратете го с него към новооткритите стари уранови рудници.

 81. 82 Профил на delyan
  *****
  Неутрално

  до Орловият_нокът (#79)

 82. 83 Профил на ВИКТОР
  *****
  Неутрално

  Спомнете си какво говориха от БСП при изминалите избори:"България над всичко",Да спрем разрухата,и обновим България","Да подредим дома си"! Спомнете си за депесарският шут на Доган!Спомнете си за 800 дни и за незабавно и не символично повишение на заплатите и пенсиите на Симеон.Сега България се управлява от руска и турска мафия! Сега е важно да се гласува,но по-важно е,всеки да знае за кого да гласува,и то с разум,а не емоционално вследствие на наглият популизъм на управляващите! Не гласувайте за националните предатели от руската и турска агентура в България.Не гласувайте за БСП,и тяхните подлоги ДПС,и НДСВ! Гласувайте за ДСБ!

 83. 84 Профил на Кептън Бобър
  *****
  Неутрално

  Викторе, напразни са усилията ти да пробудиш някакви заспали патриотични чувства в тези чалгари. Погледни само елементарните действия на МВР министъра за да ти стане ясно какво е нивото на управленците и мисловната им нагласа. За по-ясно давам пример: арестували Ганди за 72 часа (т.е. до след изборите). Разбирай - гласувайте за неподкупната БСП и нейните европейски делегати . Елементарно, тъпо, та дрънка. Толкоз им е пипето, като на нашия среден избирател, тва е. Жалко,но факт. Иначе за чуждата агентура тук съм съгласен - съветвам и най-простия Бг гражданин да се разходи около руското посолство и да види колко сгради и пълни с хора апартаменти са там. КГБ никога не се е махало от Задунайската си губерния, независимо от разните му суперантикомдемократи като Костов, Путьо Стоянов и прочее...

 84. 85 Профил на Marina
  *****
  Неутрално

  Ех, Викторе, да бяха и останалите гласужащи като теб, БГ щеше да е цвете !

 85. 86 Профил на Ka
  *****
  Неутрално

  Ежропа, народе, сьбудете се
  ДС си играе само на стражари и апаши !

 86. 87 Профил на anonimus
  *****
  Неутрално

  Kade e uchil Madjo do 8-mi klas?
  Kade e uchil do 11 klas?
  Viarno li e che e treniral grebane ?
  ako niakoi znae sas sigurnost da pishe !

 87. 88 Профил на анонимен
  *****
  Неутрално

  Абе, тикви прости, български!!! Ще се сети ли някой глупак да се заинтересува от адвоката на "Маджо" - ченгето Траян Марковски, председател на Висшия адвокатски съвет? В каква държава живеем бе, лумпени такива?! Какъв Европейски съюз и какви пет лева?!

 88. 89 Профил на 1
  *****
  Весело

  Който плаща,той поръчва музиката.

 89. 90 Профил на К4
  *****
  Разстроено

  "Той коментира, че държава, в която не пазят журналистите, а пазят престъпниците, просто не е държава."

  А в някои места на този свят хората си мечтаят да станат полицаи или адвокати, за да се борят за справедливост. Чакайте да видим, тези думи помните ли ги: чест, достойнство, уважение, разбиране, съчувствие, правда, алтруизъм? Хорица, дето ближете задника на мазния престъпник от картинката, но знаете да биете 55-годишни фотографи с високо кръвно, как се прибирате вкъщи, без да ви е срам? Как се гледате в огледалото, без да ви догнусее? Нещо има ли във вашия живот, което да доказва, че сте хора?

 90. 91 Профил на бронежилетка
  *****
  Неутрално

  Язък му за бронежилетката - те се научиха и целят право в десетката

 91. 92 Профил на ЕКСПЕРТ
  *****
  Неутрално

  Виктор Михайлов бивш МВР министър и сега тоя лакей Траян марковски - адвокати на най големите бандити в държавата. Плащат им яко и туй какво е? За какво говорим въобще. Мафиотска държава.

 92. 93 Профил на МАДЖО ВИКА РУМЕН
  *****
  Неутрално

  ТО ТОВА ДЪРЖАВА ЛИ Е????мин на вътр ред с 4 дела следствен

 93. 94 Профил на Badjo
  *****
  Неутрално

  Na toa mu davam oshte 6 mesetza jivot. s potnik-bronejiletka...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK