Весела Лечева: Версиите за конфликти на Манол Велев в бизнеса или спорта са нелепи

Весела Лечева

© Георги Кожухаров

Весела Лечева"Искам да благодаря на всички - журналисти, приятели, хора, които ме подкрепят в този тежък момент. Не бих искала сега да се занимавам с каквито и да било коментари, защото животът на обичан от мен човек е по-важен." Това е записано в официалната позиция на Весела Лечева изпратена до БТА по повод стрелбата по съпруга й Манол Велев вчера.


В писмото Весела Лечева пояснява, че се обръща към журналистите, защото според нея е важно да се знае истината. "Сигурна съм, че това няма да спре отвратителните снимки и грозни думи, нито нелепите коментари", допълва тя.


Според Весела Лечева съпругът й никога не е бил заплашван. В писмото си тя го описва като отворен и открит човек, който не се е крил зад охраната си или "нечий гръб".
"Всеки, който познава и работи с Манол знае колко емоционален и открит човек е той", продължава тя. По думите й версиите за конфликти в бизнеса или спорта са нелепи.


Нека да оставим лекарите и институциите да си свършат работата. Аз бих искала да мога спокойно да дам своята подкрепа на Манол, е записано в изявлението на Весела Лечева.

Ключови думи към статията:

Коментари (27)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 3 Профил на държавния резерв
  *****
  Неутрално

  Дъжд стопил 4162 тона сол в "Черноморски солници"

  Държавният резерв съди фирмата на съпруга на Весела Лечева  4162.18 тона морска кристална сол от държавния резерв са изчезнали от "Черноморски солници"-Бургас. ГУ "Държавен резерв и военновременни запаси" заведе дело срещу фирмата. От предприятието обяснили, че солта била измита от дъждовете.
  Исковата молба е внесена в края на миналата година, въпреки че липсата е установена още на 5 февруари 1998 г. По това време солниците бяха собственост на "Мартимор" ЕООД, чиито шеф Манол Велев е съпруг на световната шампионка по спортна стрелба Весела Лечева. Делото е насрочено за 15 януари 2001 г.
  В писмо до "Държавния резерв" бургаската фирма твърди, че на 5 февруари 1998 г. солниците били залети с вода. Направените след това изследвания показали, че от количествата, съхранявани за "Държавния резерв", са се стопили 4162 тона морска сол.
  По същото време от завод на "Бартекс" край Бургас пък изчезнаха 9000 т захар, а фирмата на "Мулти" също се оправда с проливните дъждове. По-късно срещу експертите, които също твърдяха, че захарта е стопена в дъжда, бе заведено следствено дело.
  В "Черноморски солници" се съхраняват 4636 т сол като военни запаси и 5461 т за "Държавния резерв". Всички те са застраховани в ДЗИ, но досега фирмата не е платила на резерва нито изчезналата стока, нито е превела парите от застраховката, пише в исковата молба. Общата сума с лихвите възлиза на 168 113 лв.
  Съпругът на Лечева успя да превземе "Черноморски солници" по времето на правителството на Жан Виденов, като тайно увеличи капитала на фирмата. В края на 1998 г. Върховният съд отмени решението и предприятието отново стана държавно. В началото на 2000 г. то бе отново продадено, като се смята, че новият собственик е свързан с бившите приватизатори и "Мултигруп".

 2. 5 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Че и Румен Петков да питате, и той ще каже за себе си, че е "емоционален и открит човек". Всички от тях си вярват, че са прекрасни, мъдри, щедри и благородни. Никой от тях не смята, че е престъпник, мутра, мафиот, крадец или измамник. И тя си вярва, че е шампионка, не пионка. Айде, реви сега, шампионке.

  gradinko.bg
 3. 6 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Вие сте заинтересована страна г-жо Лечева. Вие сте делова жена и неможе да не сте участвали в далаверите на съпруга си. Колко стари хора измряха и се самоубиха от глад и мизерия, предизвикани от грабежите на българските олигарси. Това, че властта е купена не означава, че можете да изперете съвестта си, както направихте със стотиците милиони заграбени народни пари. Моля търсете съпричастие между другите крадци, но не й от ограбения Българският народ. Народа ни е добър. Може след време да прости, но закона за Кармата никога. Тепърва ще плащате вие и зсички бандити като Вас.

 4. 7 Профил на Спонсор
  *****
  Неутрално

  Знае ли някой, защо са го откарали в Пирогов, а не в Правителственната болница?

 5. 8 Профил на Мифи
  *****
  Неутрално

  Точно заради закона на Кармата е хубаво всички да не бъдете толкова лоши. Каквито и да са Весела Лечева и Манол Велев, в момента са една жена, която гледа как съпругът й бере душа. Ако това не може да ви натъжи и да ви накара да й съчувствате поне мъничко - с какво сте по-добри от тях?

  Хиляди пъти предпочитам да го видя зад решетките ако се докаже, че е мафиот, отколкото да умре.

 6. 9 Профил на Гражданка
  *****
  Неутрално

  Винаги съм се чудила кой плаща реанимацията, лечението и всички останали дейности за "простреляните" в Пирогов. А по губи сметки там попадат по двама-трима "улучени" на месец...

 7. 10 Профил на Бивш... Романтик
  *****
  Неутрално

  За случая Лечева, теорията за унисон между физическата и душевна красота окончателно изцяло катастрофира

 8. 11 Профил на До Фифи.
  *****
  Неутрално

  Фифи, кармата ще реши, защото е неумолим закон за истината и справедливостта. Само Бог може да прощава, но не и този закон защото е перфектен. Поради това ние не съдим, даваме своето мнение и оставяме Кармата да реши тяхната съдба.

 9. 12 Профил на delyan
  *****
  Неутрално

  куршумът е дивашки и варварски начин да се разчистват сметки. плюс това кой е този който ще решава че еди кой си трябва да бъде прострелян? това да не ти е народният съд на комунистите/варвари? много по градивно за обществото е да има работеща съдебна система, която да наказва провинилите се както си трябва а не по комунистически/мутренски начин!

 10. 13 Профил на бизнесмен
  *****
  Любопитно

  Добре ще съчувстваме
  а те ще продължават да говорят колко светъл и чист е бил бизнесът му
  а това са шамари по истински чистите хора
  защото това да си фирма на някоя партия и да източваш хазната за да обогатяваш себе си и партията достатъчно ли е да си светъл и чист

 11. 14 Профил на Не си сам!
  *****
  Неутрално
 12. 15 Профил на John Lenon
  *****
  Неутрално

  Редовно заплашваме продавачката Гина от Женския пазар,че ни удря в кантара и рестото, но на нея не и пука, бизнесът и цъфти и вързва и не я гърмим. Господинът не бил заплашван, но се говори за още 2 изстрела. Носил ли е бронежилетка при липсата на заплахи. Как така напоследък на мушката попадат хора със "прозрачен" и постоянно обогатяващ ги бизнес, които имат слабост към БСП и я финансират. Дали само от добро сърце или имат бизнес интерес.Дали БСП взема парата и им обръща гръб. Дано човекът оздравее, ще има повод за размисъл.

 13. 16 Профил на az
  *****
  Неутрално

  веске, не ти съчувствам ама ни най-малко. светъл ден е за България всяко убийство на подобна личност. не се прави на ущипана мома, дано да има повече такива случки

 14. 17 Профил на Реалполитик
  *****
  Неутрално

  Защо обаче някой ще иска да убива Велев? И какво може да значи това покушение?

  http://realnapolitika.blogspot.com/

 15. 18 Профил на Бай Го
  *****
  Неутрално

  ама как може някой да си помисли,че има конликт на интереси в спорта?Ама няма такова нещо.Има интерес към спортните имоти,но това е нещо друго.Ама бил не бил съветник на президента,ама Лечева(съпругата де)е с ранг на министър и....Какви интереси бе?Майната ви!

 16. 19 Профил на гражданина на BG и EU
  *****
  Любопитно

  ЗАЩО КИЛЕРИТЕ ИЗПРЕВАРВАТ ПРОКУРОРИТЕ ?!

 17. 20 Профил на Х
  *****
  Неутрално

  На кой от уважаваните 'бизнесмени' и 'политици' му е жал за народа? Тези дето ги убиват по такъв начин са разплакали толкова много хора. Това са си тяхни взаимоотношения.

 18. 21 Профил на Жоси
  *****
  Неутрално

  Тази мафиотка и тя реши да се прави на честна, сами ако не се похвалят няма кой да похвали тази фамилия - далаверите им миришат от километри.

 19. 22 Профил на АсБА
  *****
  Любопитно

  В някой от днешните вестници май е имало статия, че М.В. е искал да направи ново тото или нещо от този род. А Черепа беше най-бърз - той първи каза, че няма нищо общо с гръмнатия (но има свое тото). Дали това не е нова мозайка?

 20. 23 Профил на криминалист
  *****
  Любопитно

  Щом чак министър-председателят на страната се направи на съдебна власт и като разследващ прокурор даде указания, че това не е битово прострелване, а също и че не е политическо, а е дело на неидентифицираната досега организирана престъпност, то е ясно как ще приключи и това разследване. Категоричността, с която премиера едва ли не забранява битова версия, ни дава основание да си помислим върху следните факти: жертвата е простреляна с пистолет и то очевидно от стрелец-професионалист. Съпругата на простреляния мъж е световна шампионка по стрелба с пистолет. Съпругата на простреляния мъж е млада, хубава, представителна, стройна, с високо обществено положение, с власт на министър, популярна, и ...богата, а ако съпругът и умре ... още по-богата. Изключено ли е някой друг мъж - млад, хубав, представителен, строен, може би с още по-високо обществено положение, може би с още по-голяма власт, може би още по-популярен, да е харесал тази дама и да я е пожелал, или пък да са се харесали с тази дама и да са се пожелали и ...да са решили, че нейният съпруг пречи на тяхното щастие. Тези факти ни озадачават за категоричното становище на премиера-съдебна власт, че няма опит за битово убийство. Още повече, че самата съпруга категорично заяви пред медиите, че версиите за бизнес конфликти или конфликти в спорта като причини за прострелването са нелепости. Защо тогава премиера като един главен прокурор забранява разследването на битова версия - да не би да иска да прикрие някой високопоставен любовник? Още по-странно е категоричното твърдение на премиера, че опита за убийство не е политически акт и поради това такава версия не трябва да се разследва. Тази категоричност ни кара да се замислим върху следните факти: простреляният мъж е не само богат бизнесмен, но и мощен спонсор на политическата партия на премиера и на излъчения от тази партия президент. Нещо повече, простреляният мъж е и съветник на президента. Нещо още повече, простреляният мъж е съпруг на министър от настоящето правителство на премиера. Нещо още много повече, съпругата на простреляния мъж е член на политическото ръководство на партията, чийто лидер е премиера. Ами само от тези факти мирише на политика та не се трае. Защо премиера едва ли не се прави на съдебна власт и като един главен прокурор едва ли не забранява да се разследва тази версия - да не би да прикрива кой е толерирал успешния бизнес на простреляния бизнесмен, та той е бил толкова щедър спонсор на една управляваща политическа сила? Най-странно е обаче категоричното твърдение на премиера, че опита за убийство е извършен от нагли представители на организираната престъпност. Защото тази категоричност ни дава основание да си зададем някои въпроси като: от къде знае премиера, че организираната престъпност е автор на това деяние? Като е толкова сигурен, че организираната престъпност е извършила това, защо не е взел мерки да го предотврати? Още повече, че това не е първото такова деяние на организираната престъпност и именно премиера от години се заканва на тази организирана престъпност? Защо не каже на обществото кой я организира тази престъпност? Може би организатори ще се окажат в един момент профсъюзите, защото точно срещу протестиращи лекари, миньори и пр. организирани от профсъюзите недоволници от управлението на това правителство, беше изпратена полиция, която да ги бие с палки и да ги подслушва със специални разузнавателни средства. Полиция, изпълняваща разпорежданията точно на това правителство. Твърде много станаха въпросите, а могат да бъдат и много повече. Но се надявам, че ще дойде време да бъдат зададени и другите въпроси и нещо повече - ще дойде време да бъде потърсен и отговор на тези въпроси. А дотогава, нека премиера се прави на следовател, прокурор, съдия, щом е забравил, че е само...премиер. Нека само не забравя, че агент Гоце не е от най-благодарните. Труповете около него говорят красноречиво за това.

 21. 24 Профил на стан
  *****
  Неутрално

  много интересен анализ от КРИМИНАЛИСТА. наистина доста въпроси, които дълго време няма да имат отговор. интересно, но от известно време този мушморок Станишев доби необяснимо самочувствие. от къде ли идва? всеки случай не от обстановката в България. дали пък не си повярва толкова много, след посещението на Буш? той му направи един доста нелеп комплимент и това момченце изведнъж престана да стъпва по земята. а отностно коментариите на някои от ас, че не това е начина за разрешаване на споровете, ще кажа: да така е , но не и в нашата страна. тук всички институции така са законово конструирани, че да прикриват и поддържат такива хора като М. Велев, съпругата му и всички отстреляни до сега люде.съжалявам, но това е голата истина. цялата ни държавност е прогнила.

 22. 25 Профил на Nova Versii
  *****
  Неутрално

  Весела Ле4ева преподава 4астни уроци по стрелба с пистолет. Един от възпитаниците и се упражнявал пред блока и по неволя уцелило преминава6т гражданин Велев.
  Нонка Матова съ6то е била забелязана да пие кафе с Танйу Кирйаков в близкото кафене

 23. 26 Профил на Николай
  *****
  Неутрално

  Черна хроника

  14 май 2007 г. ­ Собственикът на ФК "Локомотив" ­ Пловдив Александър Тасев е застрелян в столичния квартал "Бояна" с 2 куршума в главата.

  9 май 2007 г. ­ Председателят на общинския съвет в Несебър Димитър Янков е застрелян със седем куршума в тялото от близко разстояние.

  24 април 2007 г. ­ В апартамента є на ул. "Горски пътник" 47 в столичния квартал "Лозенец" е намерен трупът на 50-годишната Йорданка Запрянова, майка на застреляния през 2005 г. Константин Дишлиев и една от основните свидетелки по делото срещу Евелин Банев ­ Брендо.

  9 януари 2007 г. ­ В двора на къщата си в софийския кв. Мусачево е убит кметът на Елин Пелин Янко Янков.

  22 февруари 2006 г. ­ В София на ул. "Червена стена" в софийския квартал "Лозенец" е убит Иван Тодоров-Доктора.

  26 октомври 2005 г. ­ На булевард "България", в джипа си е застрелян банкерът Емил Кюлев.

  25 август 2005 г. ­ В курортния комплекс "Слънчев бряг" е убит бизнесменът Георги Илиев. Покушението е станало в Буда бар, който е част от комплекса Мултиплейс, собственост на Илиев.

  30 юли 2005г. ­ В центъра на София е убит Антон Милтенов-Клюна.

  14 май 2005 г. ­ В София, на ул. "11 август" е убит 28-годишният Константин Дишлиев.

  24 октомври 2004 г. ­ В София, пред заведение на бул."Витоша" при престрелка е убит Дмитрий Минев-Руснака.

  30 юли 2004 г. ­ В ресторант-градина "Славия" в София един от основателите на СИК Милчо Бонев ­ Бай Миле и шестимата му охранители са разстреляни.

  6 декември 2003 г. ­ В Амстердам в е застрелян Константин Димитров ­ Самоковеца.

  27 ноември 2003 г. -В столичния квартал "Хладилника" е намерен трупа на 40-годишният Румен Маринов Маринов ­ Нарциса, приближен на групировката ВИС.

  5 ноември 2003 г. ­ Убит е бившият сикаджия Евгени Стефанов ­ Женята. Той е застрелян пред фитнесцентър "Ситняково".

  19 август 2003 г. ­ След стрелба на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" в столицата е убит 40-годишният Филип Павлов Найденов-Фатик.

  7 март 2003 г. ­ Застрелян е президентът на "MG корпорация" Илия Павлов.

  28 декември 2002 г. ­ В София, близо до дома му е застрелян Николай Колев, прокурор от Върховна касационна прокуратура.

  9 март 2001г. ­ На карибския остров Аруба, в хотел "Сонеста" е застрелян Пантю Колев Пантев ­ Поли Пантев.

  20 декември 1998 ­ Застрахователният бос Иво Карамански е застрелян с два куршума.

  2 октомври 1996 ­ Пред дома му на ул. "Латинка" 15 в София е застрелян бившият министър-председател Андрей Карлов Луканов.

  25 април 1995 ­ Васил Илиев, президент на застрахователна фирма "ВИС-2" е застрелян пред ресторант "Мираж" в София.
  ========================================
  И за тези ли боклуци от горния списък ли трябва да плачем?
  Покакво се различава М.Велев от тях? По нищо!

 24. 27 Профил на Juli
  *****
  Гневно

  Наистина ли бизнесмените-мафиоти-политици дотолкова са се откъснали от реалността, че не виждат колко отблизо ги дебне дулото на пистолета. Наистина ли си въобразяват, че ще дочакат спокойни старини, заобиколени от внуци и правнуци?
  Наистина ли смятат, че някой може да им съчувства в "тежките" за семействата им моменти?
  Ако не го знаят - да им го припомня. Българска национална черта не е милосърдието, а сеирджииството. На ограбените и притиснати до стената бедни българи не им остава нищо друго освен да се насладят на сеира. Днес този гръмнали, утре - друг. И като знаем, че са все народни изедници - как да не гледаш сеир!
  Древните римски императори са спазвали правилото "Дай на тълпата хляб и зрелища". Нашите управници напълно забравиха за първото. Опитват се да ни нахранят само с второто. То не е достатъчно, обаче и затова толкова се радваме на зрелищата, пък макар и мафиотски!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK