Първанов все пак е и "Гоце"

Петима посланици - бивши президентски сътрудници, са били агенти на ДС

Първанов все пак е и "Гоце"

© ДневникПрезидентът Георги Първанов е бил секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност, потвърди официално комисията по досиетата, която оповести резултатите от проверката за миналото на президентите и техните екипи. Първанов е вербуван през октомври 1989 г. и е снет от отчет през 1993 г. Псевдонимът му е "Гоце". Освен сегашния държавен глава агентурно минало има вицепрезидентът Атанас Семерджиев (1990 -1992 г.), както и 21 от 130 проверени служители в президентската администрация. От тях петима сега са посланици. Преди дипломатическите си назначения те са били в екипа на Първанов.


В четвъртък президентът се ограничи до припомнянето, че миналата година е изнесъл информация и е коментирал случая "Гоце". В съобщението на прессекретариата му се казва още, че е изискал спешно документите, с които разполага комисията, и те ще бъдат публикувани на сайта на президента, както и че ще поиска материалите за обявените за агенти служители в администрацията му. Вечерта документите бяха качени на сайта на президента.


През юни миналата година, преди президентските избори, Първанов призна, че в архивите на бившата ДС фигурира папка "Гоце", отнасяща се до него, и обясни, че като историк е сътрудничил за написването на мемоарна книга на известен български емигрант, но не е знаел, че работи за разузнаването. Изявлението му дойде месеци след като от дясната опозиция повдигнаха въпроса за агент "Гоце".
Според данните, оповестени от комисията, сред материалите за Първанов има и разходен документ, отчетен от оперативния му работник. "Въпреки че няма документ, удостоверяващ заплащане, аз заявявам, че съм получил еднократен хонорар по тогавашните тарифи за консултантска и редакторска работа, осъществена в продължение на няколко месеца", каза миналата година президентът.


От публикуваното решение на комисията по досиетата се разбра, че не става въпрос само за папка, а президентът е бил агент и е знаел за кого работи, коментираха Атанас Атанасов и Методи Андреев от десницата.


Комисията обяви, че Атанас Семерджиев е бил съдържател на явочна квартира към Трето управление на ДС - военното контраразузнаване, от 1953-1958 г. с псевдоним "Славейчето". Методи Андреев, който ръководеше предишната комисия по досиетата, заяви, че когато тя е проверявала президентите и техните заместници, не е получила данни за него. Семерджиев, който беше вътрешен министър през 1989-1990 г., беше осъден за унищожаване на документи на ДС.


При сегашната проверка изскочи и информацията, че петима посланици са бивши сътрудници на комунистическите служби. Данните са за Андрей Караславов, който преди да замине за Гърция, беше началник на кабинета на Първанов, посланикът в Сърбия Георги Димитров е бивш секретар по външната политика на президента, Златин Тръпков, посланик в Холандия, също беше секретар по външната политика. Друг бивш външнополитически секретар на Първанов с агентурно минало е шефът на мисията в Норвегия Никола Карадимов. Представителят в Лихтенщайн Атанас Павлов е бивш директор на дирекция "Протокол" при президента.


Подобна тенденция се забелязва и за мандата на Петър Стоянов (1997 - 2001 г.). Неговите външнополитически секретари, които комисията по досиетата обяви също за сътрудници на ДС - Атанас Будев, Емил Вълев и Валентин Добрев, бяха посланици съответно в Аржентина, в Белгия и във Великобритания. Назначих експерти, работили за СДС, каза Петър Стоянов. Той не бил проверявал сътрудниците си.


Както представителите на десницата, така и Николай Свинаров от НДСВ изразиха сериозни притеснения, че посланици са били агенти на комунистическите служби. От ръководството на БСП отказаха коментар.Двама социалисти - премиери на Унгария, се оказаха бивши агенти - Дюла Хорн и Петер Медеши. За пръв път елитът беше проверен по закон от 1994 г., но по-късно консервативното правителство на Виктор Орбан засекрети документите. През юни 2002 г. публикация във в. "Модьор немзет" принуди премиера да признае, че е сътрудничил на бившите служби. Той обаче отказа да подаде оставка с аргумента, че не се е занимавал със следене на граждани, а с контрашпионаж.


В Полша лустрационен закон съществува от 1997 г., по силата на който бяха проверени висшите политици и държавни служители. През март 2007 г. беше въведен нов, много по-строг лустрационен акт, който разшири обхвата до 700 хиляди граждани, които трябва да декларират, че не са работили за службите, в противен случай ще бъдат отстранени. През 1995 г. номинираният за полски премиер Юзеф Олекси се оттегли, защото бил информатор на съветското разузнаване. През 2000 г. се появиха предположения, че и президентът Александър Квашневски е имал близки контакти с руски агент, но те не бяха доказани.


Първите лустрационни закони в Чехия бяха въведени още през 1991 г. и в началото предвиждаха цели категории да бъдат изключени от държавна служба - висши партийни функционери, милиционери, информатори и т.н. Бившият член на президиума на ЦК на чешката комунистическа партия Карел Хофман беше осъден през 2003 г. на 6 години затвор заради манипулиране на информация през 1968 г.


Миналото лято в Румъния се разгоря дискусия около обвиненията в агентурна дейност срещу президента Траян Бъсеску. Бившият държавен глава Емил Константинеску и неговият съветник Мугур Чувика обявиха, че като морски капитан Бъсеску бил свързан със "Секуритате". Съветът за архивите на "Секуритате" обяви, че няма доказателства за това, но според Чувика досието на Бъсеску е било унищожено през 1979 г. Бъсеску се задържа на поста си, а близо 80% от румънците гласуваха за него на референдума през май. Малко преди Румъния да влезе в ЕС, Бъсеску осъди комунистическия режим като "престъпен и незаконен".Депутати: Скандално е да има дипломати агенти


Агентурното минало на петима посланици, работили в екипа на президента Георги Първанов, предизвика сериозно притеснение сред депутати от опозицията и от мнозинството. В четвъртък комисията по досиетата, проверявайки миналото на работещите в президентските администрации, обяви, че посланиците в Гърция, Сърбия, Норвегия, Холандия и Лихтенщайн са сътрудничили на бившите комунистически служби."Скандалът е грандиозен, Първанов умишлено е прибирал свои колеги, осигурявал им е дипломатически постове и злепоставя България", коментира Методи Андреев от СДС. Той призова президентът да изтегли дипломатите с агентурно минало. Първанов, който с помощта на ДС стана президент, обслужва интересите на бившите служби, като осигурява с постове нейните кадри, заяви Атанас Атанасов от ДСБ.


Има опасения, че част от агентите на комунистическите служби обслужват интереси, определени от бившия режим, коментира Николай Свинаров от НДСВ. Той изрази надежда на дипломатически постове вече да не бъдат назначавани бивши агенти, ако това се случи - комисията да го обяви, а гражданското общество да има по-силна позиция срещу подобни назначения, призова той.Президентското войнство
Кръгът на Първанов


Анатолий Пазийски (псевдоним Толя) - секретен сътрудник на Първо главно управление (ПГУ) на ДС (разузнаването) към Трети отдел "Западна Европа и САЩ", началник на отдел "Церемониал" от 2002 г.


Андрей Караславов (Чавдар) - секретен сътрудник на ПГУ на ДС към Трети отдел "Зап. Европа и САЩ". Вербуван - 1976 г., началник на кабинета на президента 2002 г. - март 2007 г.


Атанас Велчев (Асенов) - агент на Второ главно управление (ВГУ) на ДС (контраразузнаването), отдел 1 "САЩ". Вербуван - 1976 г., директор на дирекция "Протокол" 2002 - 2005 г.


Георги Димитров (Антон) - агент на ВГУ, отдел ЧЖ, вербуван - 1985 г. Секретен сътрудник на ПГУ от 1987 г., отдел 10, псевдоним Боил. Секретар по външната политика 2002 - 2005 г.


Добрин Канев (Петев) - секретен сътрудник на Разузнавателно управление на Генералния щаб на Министерството на народната отбрана (РУ на ГЩ на МНО), Секретар по анализи и прогнози от 2002 г.


Емил Вълев (Валентин) - агент на ВГУ, отдел 1 "САЩ". Вербуван - 1985 г. Секретар по външната политика от февруари 2007 г.


Златин Тръпков (Тарасов) - секретен сътрудник на ПГУ, отдел 10. Вербуван - 1988 г. Секретар по външната политика 2002 - февруари 2007 г.


Митко Николов (Дипломат) - секретен сътрудник на ПГУ, отдел 10. Вербуван - 1985 г. Директор на дирекция "Протокол" от 2006 г.


Никола Карадимов (Андрей) - агент на Четвърто управление (икономическо) на ДС, отдел 2. Вербуван - 1987 г. Секретар по външната политика 2002 - 2006 г.


Павлина Попова (Сердика) - съдържател на явочна квартира на ПГУ, отдел 4 "Контраразузнавателен". Вербувана - 1986 г. Секретар по външната политика от 2005 г.


Петър Странчевски (Камен) - агент на Трето управление на ДС - ВКР, отдел 1. Вербуван - 1989 г. Секретар по националната отбрана от 2002 г. до април 2007 г. Съветник по военноморските сили при Желев 1992 - 1993 г.


Тодор Велев (Тонич) - агент на Шесто управление на ДС (идеологическото), отдел 4 "За борба с турския национализъм" и отдел 3 "Подривна дейност по линия на религията" от 1978 г. и секретен сътрудник на ПГУ от 1982 г. Ръководител на програмата на президента от 2002 г.


Агентите около Стоянов


Атанас Будев (Асенов) - агент на ВГУ, отдел ЧЖ. Вербуван - 1985 г. Секретар по външната политика 1998 - 2000 г.


Валентин Петров (Козма) - секретен сътрудник на ПГУ на ДС, отдел 10. Вербуван - 1988 г. Секретар по външната политика 1997 - 1998 г.


Владимир Филипов (Васил, Вилньов) - агент на ВГУ на ДС отдел 1 "САЩ" от април 1988 г. Секретен сътрудник на ПГУ на ДС от ноември 1988 г. Секретар по външната политика 1997 - 2001 г.


Кирил Василев (Стефан) - агент на управление 3 на ДС (военно контраразузнаване, ВКР), отдел 2. Вербуван - 1975 г. Секретар по въпросите на националната отбрана 1997 - 2000 г.


Агентите в мандатите на Желю Желев


Виктор Алексиев (Пеневски) - секретен сътрудник на ПГУ на ДС (разузнаването) към 4 отдел "Контраразузнавателен". Щатен служител в РУ на Генщаба на МНО от 1977 г. Съветник - канцелария на президента януари 1992 г. - февруари 1992 г.


Марияна Тодорова (Ана) - агент на ВГУ, отдел 8 "Туристи и транспорт". Вербувана - 1974 г. Икономически съветник 1990 - 1993 г.


Милан Миланов (Валтер) - резидент на управление 3 на ДС - ВКР, отдел 10. Вербуван - 1974 г. Съветник по военноморските сили 1993 - 1996 г.


Павломир Кънчев ("Федя") - агент на Трето управление на ДС - ВКР, отдел 5. Вербуван - 1978 г. Съветник по сухопътните сили 1995 - 1997 г.


Христо Чолаков (Якимов) - агент на ВГУ, отдел 10 "Икономически". Вербуван - 1983 г. Началник-отдел "Протокол" 1990 - 1997 г.

Коментари (131)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  "Депутати: Скандално е да има дипломати агенти" - Хахаха! Че то сигурно половината чуждестранни са такива!

 2. 2 Профил на Малко изводи и множество въпроси
  *****
  Неутрално

  Изводът: Тримата президенти и свързаните с тях
  политически формации се контролират от агенти на Държавна сигурност. Гоце е ясен.

  Как ще се защитят президентите Желев и Стоянов? Става ясно защо Костов не отвори досиетата, защо не публикува папката на Гоце, защо многократно проваля формирането на силна опозиция. Атанасов - ни лук ял, ни лук мирисал, а е знаел за агентите по времето на Петър Стоянов, за агентите от екипа на Първанов.

 3. 3 Профил на lili
  *****
  Неутрално

  наи после истината но и минист.на калфин има много такижа бесобрасие

 4. 4 Профил на Chitatel
  *****
  Неутрално

  Прочетох документите от сайта на президента и две неща ми направиха впечатление. Едно, че дори при онези шибани времена е имало усещане за ред и за едни седем (!) лева хонорар си му е издадена разписка, както и после за една "почерпка". Мамицата им ченгета, по отношение на парите, ще излезе че като Левски са гледали стотинката (предполагам за разлика от плейбоите синчета на големците). Както и да го огледнеш, контрастира яко със сегашната духовна разруха. И другото, от това което е изнесено изглежда като че всъщност работата на Първанов в цялото това вербуване е била да се бори с проскопски автори, а на това малко хора в България ще погледнат с лошо око. Може би има логика в това, че Иван Костов не е оповестил по-рано факта с вербуването на Първанов - то просто не изглежда чак толкова опетняващо, особено като се има пред вид, че вече успешно успяха да десенситизират българина към всякакви разкрития за ченгесарщина... А иначе Първанов си е едно тотално посредствено и безпринципно нищо като държавник (вж. назначението на Филчев, сделката с ДПС, и т.п.), но той целият политичеси елит в БГ е такъв, така че тук нищо ново.

 5. 5 Профил на българин
  *****
  Неутрално

  Заради мръсниците-агенти и доносници на комунистическата мафия,които продължиха и продължават да се гаврят със сънародниците си - нагло обсебвайки властта, от България си отидоха 1 милион млади,образовани и достойни хора.
  Този тъжен факт предизвиква само отвращение и погнуса от напъните на жалките доносници да се окопават във властта.
  Това ,разбира се, го позволяват ПОСЛУШНИТЕ, МАНИПУЛИРАНИ И ПЛИТКОУМНИ ИЗБИРАТЕЛИ представляващи само 20-30% от хората с право на глас
  "Не народ,а мърша..." - Велик поет го е казал,драги милиционери,подслушващи и следящи/вкл. и във форумите/ кой говори срещу Гоце и комунистите.

 6. 6 Профил на nablidatel
  *****
  Неутрално

  До малоумния Борко:

  Да, може дори всички посланици да са агенти, ососбено ако те гони параноята, но главния проблем който ти и съпартииците не проумявате е, че с изключително малки изключения нито един от тях не е работил за чужда кауза. Комунизма не е била НИКОГА кауза на България а на една полуазиатска държава която никой по света не я понася, освен Лукашенко, Ким Ир Сен и още някои самозабравил се луд. Така че едно е да си марионетка на КГБ друго е да работиш за националните интереси на странат си и то наистина интереси на страната, а не такива дето някой фашист (макат и червен) е обявил за ценност.
  Така, че е скандално и затова в всички други държави такива хора хвърчат от поста си - това е ФАКТ, независимо дали го приемаш ТИ и съпартийците ти или не!

 7. 7 Профил на Anton K
  *****
  Неутрално

  .....че съм получил еднократен хонорар по тогавашните тарифи за консултантска и редакторска работа, осъществена в продължение на няколко месеца......Я пак повтори каква работа си вършил:Консултанска??

 8. 8 Профил на обущарят
  *****
  Гневно

  НАПЪЛНО ВЪЗМОЖНО Е ДА СА УНИЩОЖЕНИ ДОСТА НЕщА ОТ ДОСИЕТАТА -ТОЗИ СЕМЕРДЖИЕВ Е ЗАМЕСЕН И МАЙ ИМАшЕ НЯКАКВА ПРИСЪДА ЗА ТОВА -НО ТО ВЕчЕ НЯМА СЪД НИТО ПРОКУРАТУРА ТАКА чЕ ...

 9. 9 Профил на TheInsider
  *****
  Неутрално
 10. 10 Профил на Nik
  *****
  Неутрално

  Читателю, защо му вярваш на Гоце, след като толкова пъти е лъгал?
  Просто това има черно на бяло!
  Дори да е започнал "безрезервно наивно", то виж му кариерата след това:
  От никому неизвестен млад историк след подписването на декларазията и написването на рецензията следва веднага бурна дейност като председател на ОКЗНИ.
  Помните ли ОКЗНИ? Това не беше ли активно мероприятие на ДС? И кой го проведе - Гоце!
  След това влиза в ръководния ешелон на БКП. Директно. Може би заради историческите му познания? Ами, просто верен и ДОКАЗАЛ СЕ син на партията!
  После се доказа и със Саддам и петрола, и с истериите срещу НАТО, и с писмото до Милошевич.
  А спомняте ли си писъците срещу правителството на Костов когато не пропуснахме руския десант за Прищина? Кого обслужваше тогава Гоце? Българските интереси? Амиии!
  Ако руснаците се бяха намърдали в Прищина тогава войната в Косово щеше още да продължава. Ако не вярвате - погледнете Абхазия и Южна Осетия. И резултата за България щеше да бъде, че щеше да остане за още дълги години отделена от Европа зад огнената завеса на войната в Югославия. И мафията щеше да се укрепи още повече дебелеейки от нарушаването на ембаргото. А Гоце със Саддам показа, че умее да нарушава ембарго. И тогава за България нито ЕС, нито НАТО.
  А вие ми говорите какви документи имало!
  Цялата му кариера е като на изпечен сътрудник на ДС!

 11. 11 Профил на пенчо
  *****
  Неутрално

  Тиа ме кефят!
  Големи пичове са!
  Как майсторски станаа банкери!
  Как само ни таковаа таковата, бре,бре, на нас... и на държавата!
  Немало пари...как ще има ?!!
  Тюфлеци,я да мълчите!

 12. 12 Профил на Anon
  *****
  Неутрално
 13. 13 Профил на maar
  *****
  Неутрално

  ГНУСОТИЯ,ЧАК МУ СЕ ПОВРЪЩА НА КАТАЛЯСАЛИЯ,НО ЧЕСТЕН ЧОВЕК!!!ОСТАВЕТЕ ВСЯКАКВИ НАДЕЖДИ,А ПРЪЖДОСВАЙТЕ СЕ ОТ БЛАТОТО(който има поне малка възможност)!!!

 14. 14 Профил на читател
  *****
  Неутрално

  От икономедия се скъсаха да правят метани на художника Недко Солаков, който също е бил агент на ДС.
  Поне три възхваляващи материала излязоха за него в Дневник и Капитал Лайт покрай участието му във Венеция и Касел ...
  Значи ако политици и журналисти са били агенти на ДС е лошо, а ако са художници - не?
  Това е типичен пример за двойният стандарт в българската журналистика.

 15. 15 Профил на Emigrant
  *****
  Неутрално

  България няма да напредне ако продължава да гледа назад какво е ставало преди 20 и повече години. Престанете вече с тези досиета и се занимавайте с днешните проблеми които има да се решават.

 16. 16 Профил на До Emigrant
  *****
  Неутрално

  Днешните проблеми нямат решение от ДС сътрудници
  Светът е друг
  Гледането назад помага, за да не се повтори

  друг емигрант

 17. 17 Профил на 4о4о
  *****
  Неутрално

  за Emigrant
  За да има светло бъдеще,трябва чисто минало!
  И,ако си Emigrant,не ни давай съвети!
  ТИ НЕ СИ ТУК!

 18. 18 Профил на бай Хей
  *****
  Неутрално

  трябва робстото поколение да умре от старост за да се оправят нещата. И Мойсей е мислил така навремето . .

 19. 19 Профил на борко
  *****
  Неутрално

  До nablidatel(No6) - не членувам в партия. Не харесвам Първанов. А за това кой на кого е служил ще си говорим след години, живот и здраве!

 20. 20 Профил на До емигрант
  *****
  Неутрално

  България няма да напредне ,защото благодарение на хората от службите се превърна в държава на мафията. Не се бъркайте ,стойте си там и миите чиниите. Не четете, не мислите , а давате съвети. Президентът е обграден от съветници водещи мафиотски босове, които се избиват по списък. И всички те са от службите.Това за емигрантите нормално ли е? И как ще напредне такава държава в която министърът на вътрешните работи блокира половин София за да осигури спокойствие на мафиотски бос?

 21. 21 Профил на Шебек
  *****
  Неутрално

  Точно така Ник #10.

  Царят е чистак гол...

  Само че някакси в.Труд е убедил мнозина, че това всъщност е изящна премяна.

 22. 22 Профил на гражданин на ЧенгесАрия
  *****
  Неутрално

  Аз съм Гоце-президент,
  нещо повече дори- агент!
  Със БСП чекистите ще възродим
  и комунизъм пак ще почнем да градим!
  С Путин,Кремъл,Бе Се Пе-то,
  бодро крачим под небето.
  Комунистите във коалиция стъкмихме,
  еврофондовете присвоихме,
  Цял свят с мене се ръкува,
  Джорджи Буш дори се пошегува:
  "Гоше, ти си ми адаш,
  нищо, че червен си като алабаш!"
  С показни убийства и гърмежи
  силата ни ще се забележи;
  Децата ни ще учат в странство,
  България е нашето пространство.
  Агент да си не е кусур,
  Ше си управляаам кат' пандур,
  а във Европарламента,
  ше набутам още неколко агента.
  Ригас, Надя,Блаже и Аркови
  ще назнача на служби нови.

  Тези форумци червени
  в битки форумни калени,
  ше са моите очи, уши и нос,
  аз съм новият им Бос!
  Имаме си там башка чекисти,
  ще внедрим и нови Арковисти.
  Стройте се сега по двама,
  за да еба вашта мама!

 23. 23 Профил на fiut
  *****
  Неутрално

  Само петима настоящи посланици са били от ДС?!! Това са само проверените около президентството...а останалите, ако ги проверят какво ще излезе?

 24. 24 Профил на z
  *****
  Гневно

  До тъпака "Емигрант" /22:05/.
  Нещастнико, а ако "тези досиета" бяха разсипали твоя или на семейството ти
  живот? Какво тогава, комунистическо копеле?

 25. 25 Профил на dame
  *****
  Неутрално

  гоце,да вземе6 да си подаде6 оставката.не 4акаи да те сритат по сталбите на президенството.народа губи тарпение.как мисли6 да си ходи6-доброволно или доброзорно.

 26. 26 Профил на 18 години
  *****
  Неутрално

  в страни като чехия и полша сътрудничеството с репресивния апарат и изобщо с комунистическата власт се смята за национално предателство (понеже тези структури се смятат за инструменти на чужда окупация), поради което всеки уличен в такова сътрудничество е опозорен за цял живот
  докато у нас усещането, че въпросните структури са служели на чужди интереси (а те са служели и още как), просто не съществува, повечето хора ги смятат за свои и родни, а в сътрудничеството с тях не виждат нищо лошо, така че уличените доносници нямат никакви проблеми

  така че, ако искаме да има истински дебат за доносниците на дс, първо трябва да се направят няколко неща:
  - да се обяви със закон върхушката на бкп (поне полибюро, а най-добре и цк) за престъпна организация, със всички последствия за наследниците на тази организация, както и за бившите членове на тези структури (поне лустрация)
  - да се обяви със закон бившата дс за престъпна организация, със всички последствия за бившите ий служители (поне лустрация)
  - да се каже най-сетне, ясно и недвусмислено, че бкп и дс са обслужвали не български, а съветски интереси и да се обяви дейността им за национално предателство

  само така бившите партийни величия и тези които ги обслужваха, ще бъдат сложени на мястото им и няма да могат повече да се месят в живота ни
  само така сътрудничеството с дс ще може да се разглежда като нещо лошо и позорящо

 27. 27 Профил на evropeez
  *****
  Неутрално

  Diplomaticheska i darjavna kria ste predisvika vav vsjaka normalna darjava tova raskritie.
  Ne moje vansjata politika da se provejda ot plateni slujiteli na antidemokratichni komunisticheski interesi
  Vremeto na persona non grata otmina.
  Dojde vremeto na DARJAVATA NON GRATA BALGARIA.
  SASTO NIKOJ NE ISKA DA SNAEлллл

 28. 28 Профил на Южна Флорида
  *****
  Любопитно

  Първанов бил агент, но не знаел... Не знаел,, а какво е разписвал като са му плащали за доносите? Или е бил насапунисан в банят, когато са му носели хонорарите? Не, мисля, че са го вербували насила. Под заплаха за живота с пищов, опрян в слепочието. "Подписвай, или ще ти видим сметката"... Хайде бе Гоце, да не живееш в Маймунистан. Кой ще ти повярва на глупавите оправдания? Цялата схема е добре изпипана от ДС/КГБ. Сценарият за дворцовия преврат не е необходимо да е бил гениален. В бантустан като България не са нужни интелектуални гиганти, за да бъдат излъгани хората, чийто мозъци са били промивани десетилетия и в душите им е бил нагнетяван страх. Първо пробутаха СДС като "опозиционна" формация, за да се създаде фалшивото впечатление, че България тръгва по пътя на демокрация. В СДС имаше бол ченгета от тези същите, които участваха в похода на Екогласност до парламента. От тези същите, които бяха организирани да отидат на първия митинг пред "Александър Невски". После тройнските коне свалиха кабинета на Филип Димитров, а после и на Иван Костов. И накрая кръгът се затвори като докараха чучелото Симеон Кобурготски и чрез него си върнаха властта 100 на сто. За по-голяма достоверност вкараха в кабинета и терски агенти на ДС.

 29. 29 Профил на Viktor ot Canada
  *****
  Неутрално

  Ey, brataya Bulgari vie naistina li ste uchudeni che Sedefcho e chlen na komunisticheska - prestupna organizatziya ? Come on now .... Nikoy ne tolkova NAIVEN I GLUPAV . Che tva vsegi go znae , komunisticheskite babi i dyadovtze go izbraha nego . Te sa za obesvane . Ami Lambo - aktyora kato e bil sutrudnik na DS i si e toplyal kolegite A ? Sega e ministur na kulturata . Vsichki sa Maskari '!
  SUSHTITE KRADTZI I UBITZI UPRAVYAVAT NASHATA RODINA SEGA ! NYAMAT SRAM !
  Sega Purvanov hodi na tzurkav i se krusti . Jaluk litzemeren tip !KOPELE Nyama li edin smel jurnalist Ot ' Dnevnik ' da go popita zashto hodi na tzurkva , nali e komunist kvo ? Sus Putin sa se tzeluvat kato se vidyat , purvi drujki sa . I dvamata sa prestupnitzi .

 30. 30 Профил на Pesho Kelsho
  *****
  Гневно


  GADNI DOLNI CHENGETA....MAMKA VI NA VSICHKI SLABOUMNI KOPLETA
  BILO TO OT DS-KGB-GRU.......ILI SEGAShNITE BOKLUCI.......
  VSICHKI VIE STE EDNI ABSOLUTNI PRIMITIVI.......KOITO SHTE BUDETE OSTAVENI V ISTORIJATA.......I SHTE MOZETE DA MAIPULIRATE I TORMOZITE SAMO BEDNITE I SALOBUMNITE.....
  MNOGO PODOBNO NA KATOLICHESKATA CHURCH.......koijato osven da ebe maloletni deca
  subira uma na divacite v AFRICA i indiancite v South America ne pravi nishto drugo v poslednite 500 godini........tova shte e vashata sudba............

  MURZELIVI PRIMITIVNI GOVEDA......MAMKA VI MURSNA....

 31. 31 Профил на Южна Флорида
  *****
  Любопитно

  Защо ченгета са били назначени за дипломати? Повече от ясно, защото господа в този занаят няма бивши, агентът си остава агент до гроб. Веднъж като си продал душата на дявола, няма връщане назад. Така че тези "дипломати" по всяка вероятност не само продължават да шпионират, но сигурно вършат това не само за България, но и за "братското" КГБ. ДС и КГБ бяха като братя, само дето руснаците винаги са играли ролята на по-голям брат и са командвали парада. Интересно защо тези разкрития станаха точно сега. Според мене вероятно в Европейския съюз има кръгове, които са изтрезнели и искат България да мине през чистилището. по-доре късно, октолкото никога. Не че в чужбина няма издънки от този род. Ами спомнете си, че министри от Г8 през май т.г. бяха настанени в резиденция край Берлин, която е собственост на бивш агент на Щази - Аксел Хилперт. Все пак г-н Хилперт не е имал наглостта на българските си колеги да скочи в голямата политика. То в България също има маса ченгета, които станаха знаменити "бизнесмени", но това е тема на отделно разследване.

 32. 32 Профил на Георги Папакочев
  *****
  Неутрално

  Аз съм Гоце-президент,
  нещо повече дори- агент!
  Със БСП чекистите ще възродим
  и комунизъм пак ще почнем да градим!
  С Путин,Кремъл,Бе Се Пе-то,
  бодро крачим под небето.
  Комунистите във коалиция стъкмихме,
  еврофондовете присвоихме,
  Цял свят с мене се ръкува,
  Джорджи Буш дори се пошегува:
  "Гоше, ти си ми адаш,
  нищо, че червен си като алабаш!"
  С показни убийства и гърмежи
  силата ни ще се забележи;
  Децата ни ще учат в странство,
  България е нашето пространство.
  Агент да си не е кусур,
  Ше си управляаам кат' пандур,
  а във Европарламента,
  ше набутам още неколко агента.
  Имаме си там башка чекисти,
  ще внедрим и нови Коритаров-исти.
  Стройте се сега по двама, 
  за да еба вашта мама!

 33. 33 Профил на PESHO KELESHO
  *****
  Гневно


  GADNI MURZELIVI KOPELETA ZATRIHTE BULGARIIKATA.......

  1 EURO = 7.50-9.00 BGL......KATO START.......MASOV GLAD....I STUD......
  ETO OTVA E VASHTA KOMPETENTNOST........

 34. 34 Профил на Гласуващ
  *****
  Неутрално

  А защо вместо да псувате сега, не отидохте на изборите да гласувате за Неделчо Беронов?
  Като ви домързя да гласувате - хак ви е Гоце-то!

 35. 35 Профил на Касандра
  *****
  Неутрално

  Напразно някои форумци призовават за отставка и покаяние. Гоце е такъв тепигьоз , че ако ще и България да се затрие, ще си стои до края на мандата. Подозирам даже, че ще си направи устата и за трети извънареден мандат. Очаквам 1-2 г.преди края на мандата му, Червените ескадрони на Гранитски да започнат да опипват почвата за трети мандат. Помнете ми думата.

 36. 36 Профил на Няма автор
  *****
  Неутрално

  Ето затова, човек като казва "Изберете по малкото зло !!!"....трябва да слушате, а не да се правите на щрауси и да си заравяте главите !!! Сега май сте готови да гласувате за Сидеров, а ??? Лумпен бил, фашист бил....незнам какъв си бил....НО НЕ Е БИЛ ДОНОСНИК НА ДС !!!! Ако ви харесва Първанов повече от Сидеров...Ами така ви се пада тогава !!! Ръкопляскайте !!! Всяко стадо си заслужава пастира !!!

 37. 37 Профил на Гласът
  *****
  Неутрално

  "човек като казва "Изберете по малкото зло !!!"....трябва да слушате" ехеее, малко се изхвърляме така като заповядваме май, а? Трябвало... Институцията президент в българия като цяло е безмислена и безполезна и според мен рябва президента а се назначава от парламента и да му се отнеме единственото сериозно правомощие, което е главнокомандващ на армията. Тази именно незначителност е причината за сравнително ниската избирателна активност. Неделчо Беронов определено беше по-добрия кандидат, излъчваше някаква почтенност и достолепие, за разлика от андрешковския вид и изказ на гоце. И въпреки това нямаше как да ги спечели тези избори в конкуренцията на един фанатизиран ксенофоб, получаващ голяма подкрепа от расистки-настроеното турско-мразещо население, и един прост човечец с кариера в БКП, БСП и ДС. Срам е че такъв човек ни е президент, и все пак той няма реалната власт да направи нещо освен да ни "изложи пред чужденците"... или поне така си мислех докато не стана баща на уродливата тройна коалиция. А откаде да знаем че Волен Сидеров не е бил доносник на държавна сигурност??? Не гласи ли актуалната теория на конспирацията че в момента атака и герб играят резерва на бсп, ако се контузят и паднат, да влязат те да ги заместят, под шапката на същите тези НАСТОЯЩИ агенти на ДС? Аз мисля че да.

 38. 38 Профил на тоя цвятко цветков
  *****
  Неутрално

  дето е бил ОР на Първанов не е ли същият Цветков дето се показва по ТВ когато става въпос за МВР и следствие?

 39. 40 Профил на Първанов и Путин герои от тихия фронт
  *****
  Неутрално

  Сега излезе черно на бяло и за агент Гоце, че е допълвал с някой лев бюджета си "служейки на страната си". Ясно се разбира различието от нахаканото му самопризнание преди година- не "консултант с хонорар", а платен агент. Дори Костадинов признава, че папката е прочиствана. Представям си какво щеше да бъде, да речем във Франция, ако Саркози се окаже комунистически агент. Ако беше свестен нашият щеше да намери начин да освободи България от този резил- президент и посланици- хора на уж отречената комунистическа ДС .

 40. 41 Профил на Ивайло
  *****
  Неутрално

  Национализъм + ДС + спорт + криминален бизнес. Не случайно му убиват съветниците. Гоце не е защищавал националните интереси, а е участвал в интрига срещу македонците. Ако искаше да докаже някаква историчека теза, щеше да отиде на исторически форум и честно да изкаже мнението си, да напише статия в международно исторически списание, не да работи за Цвятко Цветков зад гърба на историците (впрочем не случайно този стил не наложи "българската теза" по македонския случай, а тъкмо обратно, накара всички да гледат на нея подозрително).

 41. 42 Профил на B52
  *****
  Неутрално

  Wellcome to Гоце coutry!

  Teritoria "vodena" ot Gotzeta, Gotski, Sopoli, obitavana ot naselenia zombirano ot Big Brother, za koeto Slavi Trifonov primer za "uspeh", a Bojko Boklukov e "diasnata alternativa", pich i naroden tribun - nishto hubavo ne moje da se sluchi Tam!
  Chengesaria do shia, 18 godini "miren prehod" dirijiran ot neia ni dokara do tova stranata da e sred NAI bednite v Evropa (bez da se govori za niakoi Drugari i asotziirani "biznesmeni sas sportno minalo"

 42. 43 Профил на атанас
  *****
  Гневно

  Няма лошо да си бил агент на ДС, ако си мислил, че така помагаш на държавата си. Всяка нормална държава има разузнаване, полиция, армия. Важното е какво правиш по време на службата си там. Но... Не е нормално да си бил агент и да отричаш. Не е нормално да се оставяш да те управляват службите с компромати, вместо ти да управляваш тях. Не е морално като президент да лъжеш народа си, че не си бил агент.
  Всеки уж мрази агентите, но Доган, Костов, Муравей Радев, Първанов са... Милен Велчев не е ли и той излязъл от семейство на човек с висок пост в БКП? А как по соц време да си във вража страна и да не те вербуват? Ако почнем да се замисляме, става лошо. Важен е моралът на тия хора, който явно го няма.

 43. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 44. 45 Профил на до Атанас №43
  *****
  Неутрално

  Насе, не смесвай истината с лъжата, мойто момче.Между другото, този подход на смесването истина/лъжа, е характерен точно за тези служби, за които говорим сега.
  Приемам, че Иван Костов и Муравей Радев, може да "крадци", "цигани" , "неморални" и пр, но няма данни са били агенти на ДС.
  Ако може да помогнеш да ги уличим -имаш служебна благодарност.

 45. 46 Профил на General_Cobalt
  *****
  Гневно

  Държава-кочина, и заради агент "Гоце"!

  Безобразията на "Гоце" са безчет!

  Огромно безобразие и огромен ПОЗОР е изпращането от страна на агент "Гоце" на един луд за посланик - с цел да бъде отдалечено потърсването на сметка за престъпленията му! Друго умопомрачително БЕЗОБРАЗИЕ сред страшно многото, извършени от “агент Гоце”, е амнистирането на един цигански престъпник - с цел БСП, наследниците на комунистическите убийци и варвари, да спечелят гласове от циганските орди.

  Всъщност сътрудничеството на ДС е относително "дребно" прегрешение на така наречения президент на тая "държава". Номиналният президент на тая “държава” (всъщност кочина), е не само агент “Гоце”! Той има далеч по-важни личностни и “професионални” характеристики от “агент Гоце”.

  Една такава характеристика е, например, че в битността си на “историк на БКП” (”доцент” в така наречения “Институт по история на БКП”) Първанов е “специалист по делото” на терориста Дядото и масовия убиец Гошо Тарабата.

  Нещо повече, Сирищника е голям фен на масовия убиец Гошо Тарабата - индивид, отговорен за изпращането на хиляди българи в ГУЛаг, а след 09.09.1944 за избиването без съд и присъда на десетки хиляди. Той държи в кабинета си негов портрет:

  http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mailcobalt/my_photos.

  В държави като Германия за поставяне на обществено място на портрет на Хитлер СЕ ПОЛАГА ЗАТВОР! И за такова деяние може и да доживееш края на дните си в затвора.
  Разбира се, това тук не е Германия! Това тук е една “държава”, много по-точно определима като истинска кочина! И заради такива като агент “Гоце”!

 46. 47 Профил на МАМА МИЯ
  *****
  Неутрално

  Има разлика между щатен и нещатен,защото във втория случай е бил ДОНОСНИК.Не се споменава, а и да прочета нещо по въпроса,няма да е истината. Самият факт,че е бил СЕКРЕТЕН каво озачава? Дъра-бъра

 47. 48 Профил на оаяш
  *****
  Неутрално

  това изобщо новина ли е?
  тъжното е,че все още има толкова много българи,които вярват, че такива като първанов са честни политици, граждани и въобще човеци.
  ченгета,партийни и комсомолски кадри - това са хората,които управляваха държавата по татово време,това са хората,които управляват и до днес.дали те или техните издънки (от сорта на милен велчев,дребния василев,далаверката ваклин стойновски и пр.) няма никакво значение.
  фактът си е факт.
  и има само един начин тези боклуци да бъдат махнати от държавата.

 48. 49 Профил на Жоси
  *****
  Неутрално

  Браво на генерал Кобалт - всичко е казано много точно, жалко , че няма кой да го чуе

 49. 50 Профил на БСП-ВАШИЯТ РАЗУМЕН ИЗБОР!
  *****
  Неутрално

  И какво стана,излезе че ругатните ви по адрес на Пьрванов са неоснователни.Цялата тази история с Гоце е един голям балон който се спука.Сигурен сьм че и от вас които сега бьлвате помия срещу президента,има и доносници и агенти и какви ли не помияри.Но запомнете едно,каквито и гнусотии да драскате,НИЕ СМЕ НОМЕР ЕДНО,БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ!САМО БСП.

 50. 51 Профил на ВАСИЛ
  *****
  Неутрално

  ОТ РАЗСТОЯНИЕ НА ВРЕМЕТО,НА МНОГО ВЪПРОСИ СЕГА ОТГОВОРЪТ Е МНОГО ЛЕСЕН,А ПИТАТЕ ЛИ ,ПО ВРЕМЕ НА ТОТАЛИТАРИЗМА,КАК ОТВСЯКЪДЕ ТИ НАБИВАХА В ГЛАВИТЕ,ЧЕ ВРАГЪТ НИ ДЕБНЕ ЗАД ВСЕКИ ХРАСТ И АКО ИМАШ СМЕЛОСТ ИЛИ СЛУЧАЙНО СЕ ИЗПУСНЕШ И КАЖЕШ НЕЩО КОЕТО НЕ СЕ ХАРЕСВА НА ТОГАВА УПРАВЛЯВАЩИТЕ,ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СЕ КАКВО СТАВА С ТЕБЕ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ.АЗ ЩЕ ПОПИТАМ КАКВА ОТГОВОРНОСТ ЩЕ ИМА КЪМ ТЕЗИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДС ,КОИТО СА ПРИНУДЕЛИ С БОЙ И ЗАПЛАХИ ЗА УБИЙСТВА СА ПРИНУЖДАВАЛИ НАСИЛА ДА СТАНАТ ДОНОСНИЦИ,ИМА ГИ И ТО НЕ МАЛКО ТАКИВА СЛУЧАИ.А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА ТЕЗИ ,КОИТО НЕ СА ИСКАЛИ НАСИЛА ДА СЪДРУДНИЧАТ,КАКВО Е СТАНАЛО С ТЯХ,ЗАЩОТО СЕГА ТЕ НЕ МОГАТ ДА ГО КАЖАТ ,ЗАЩОТО НЕ СА МЕЖДУ ЖИВИТЕ,ПРОСТО ИМ СЕ СЛУЧЕЛА СЛУЧКА И ПРЕЖДЕВРЕМЕННО СИ ОТИДОХА ОТ ТОЗИ СВЯТ.НЕКА,КОЙТО ИМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ДАДЕ ИНФОРМАЦИЯ КОЛКО СА ИЗБИТИ ОТ ДС И НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ ,ЗАЩОТО ТЕ ТОГАВА ДЕЙСТВАХА ЗАЕДНО ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ.ПРЕДВАРИТЕЛНО ЩЕ БЪДА БЛАГОДАРЕН,АКО ИМА МНЕНИЯ ОТ ТОЗИ ЪГЪЛ ЗА ДОСИЕТАТА.

 51. 52 Профил на #50
  *****
  Неутрално

  #50, най-вероятно си в казана с катран, а ако си просто
  фен, си твърде ограничена личност. Какво да се прави,
  простотията ходи по хората. Еразъм Ротердамски е казал:
  "Глупостта е невинна". Бъди щастлив зад решетките, зад които живееш по свое желание. А светът е толкова прекрасен!

 52. 53 Профил на Сдефчо циганина
  *****
  Неутрално

  Циганина от село Сирищник бил доносник на Държавна сигурност !

  Крал петрол със Саддам !

  А сега пък станал президент !

  Това звучи гордо !

 53. 54 Профил на neve
  *****
  Неутрално

  това момче и по Евронюз го показаха,че бил сътрудник на ДС.докато няма закон за лустрацията,така е.ама как да има,като всички,от които зависи,са били сътрудници и ще им изстинат местенцата

 54. 55 Профил на I
  *****
  Неутрално

  Разгледайте по-внимателно документите. Редактирането на мемоарите на македонския "комита" е бил "пилотният проект" на Първанов. Той е реализиран в периода март - септември 1989 г. След него вече - октомври 1989 г. той става секретен сътрудник "Гоце", след като оперативният ръководител му се е представил "от името на органите на ДС", провел е "вербовъчна среща" с него и Първанов се е съгласил на бъдещо сътрудничичество "с готовност и разбиране" и е дал автобиографията си, писана през септември 1989 г.

 55. 56 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  това да те вербуват на 4.10.1989 е нещо като да си купиш фабрика на 9.09.1944

 56. 57 Профил на тома неверни
  *****
  Неутрално

  Абе що ми се струва че последната цифра на годината 1989 е коригирана -по тъмна е и като че ли има следи от изтриване. Аз лично докато не видя липсващите 36 страници винаги ще се съмнявам че ни казват истината.

 57. 58 Профил на Седефчо циганина
  *****
  Неутрално

  ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИчКИ АГЕНТИ !

 58. 59 Профил на tomazo
  *****
  Неутрално

  tiq sa gadno imperialisti4ni kopeleta!!!!!!!

 59. 60 Профил на tomazo
  *****
  Неутрално

  майната им на всички!!!!!!

 60. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 61. 62 Профил на редовен читател
  *****
  Разстроено

  Уважаема редакция. Първо, направили сте голяма фактическа грешка. В единия от материалите си пишете, че доносникът Емил Вълев бил в администрацията на Президента Стоянов. ТОВА НЕ Е ВЯРНО! И ВИ МОЛЯ ДА СЕ ПОПРАВИТЕ незабавно. Вълев (или ВАЛЕНТИН, както го познават неговите другари), е НАСТОЯЩ съветник на действащия президент първанов.
  ГРЕШКАТА ви е много тенденциозна, защото очевидно щадите своя приятел Владимир Филипов (който на всичкото отгоре е автор на в.Дневник).
  Но не това е най-същественото. Чудя се защо ДЕСЕН вестник, за какъвто досега имахме Дневник, не е достатъчно остър по тази тема. Пишете някак твърде информативно за това, че Първанов е Гоце. Та това е НЕВИЖДАН скандал. Смятам, че повече ви приляга направо да призовете към импийчмънт. Държавният ни глава е агент на престъпната Държавна сигурност!!! И обърнете внимание как националната телевизия и всички други медии се опитват да ни внушат, че Гоцето не бил знаел, че го вербуват, че той е честен човек и т.н. На вас, в. Дневник, ви приляга да повдигнете и още един въпрос - кога най-после Първанов, в. Труд, и всички останали участници в активното мероприятие срещу президента Петър Стоянов ще му се ИЗВИНЯТ задето се опитаха да го наклеветят и набедят за ченге! Няма да забравя как Първанов сви тънките си плебейски устни, когато го попитаха дали ще отговори на гневния призив на Стоянов за незабавно извинение във връзка с отправените към него долнопробни клевети, и ехидно помоли (той - Първанов) да не го занимават с "водевили"???
  Нали разбирате всички, че всичко това е грандиозен опит да се омаловажи значението на въпроса с отварянето на досиетата - един вид, какво толкова, "работили сме за родината", минало е много време, ченгетата са почтени граждани, които са си вършели работата и т.н.
  Така че първо - да се извинят публично на президента Стоянов. Второ - да се повдигне въпроса с отстраняването на всички агенти, явочници, секретни сътрудници и пр. от заеманите постове (вкл. президента). И трето - да не спираме да говорим за досиетата, защото моралът е жизнено важен не само за политиката, но и за всички нас като хора и граждани.

 62. 63 Профил на д-р Стоилов
  *****
  Неутрално

  А,бе,хора,не се косете,няма да оправите нито агентите,нито кой колко е окрал.
  Я се хващайте за работа.
  От глупости по медиите,не подхващаме работа.
  За Бога,братя,работете !
  Другото е ала-бала !

 63. 64 Профил на до #56
  *****
  Неутрално

  Deep Blue, много си прав. Спомням си много добре последните 2-3 години преди промените и това, че много
  членове на БКП, които по една или друга причина случайно са влезли в Партията, търсеха начин да се измъкнат без санкции. А нашето Гоце прави точно обратното - яко се настанява в системата на БКП. Предполагам, че някой от "големите" другари като
  Лилов му е обяснил предстоящата им далавераи му е дал обещания за личен просперитет.

 64. 65 Профил на като свински черва са
  *****
  Неутрално


  11 при Седефчов, 4 при Петър "Йори" Стоянов, 6 при "дисидента" Желев - как да не се гордее човек. Като свински черва едно ченге води още 3 и така на всеки километър до края на света. Днес Пикаещият в Шадраваните Министер с Вещерската Брадавица взе нещо да мънка, че това било атака срещу президентската институция и срам. Кое точно е срам, не се разбра - мен лично ме е срам и от двамата.
  Друг един платен клакьор на комсомол-ченгеджийницата България взе да се пъне по НОВА, че агент ГОЦЕ не бил агент, понеже в показаното досие няма доноси. Ами да, цели 36 стр. от това досие липсват, а титаните на мисълта и президентския ПиАр даже не са се сетили да пренумерират страницител  за жалост доносниците не са само в БКП-БСП; били са около 800,000 щатни и нещатни към 1989 г. При положение, че около 1,000,000 българи емигрираха от комсомол-ченгеджийската територия BG, значи относителният им дял се е вдигнал от 0.100 на близо 0.12. Ха да ни е честито!

 65. 66 Профил на По-длъжка памет
  *****
  Неутрално

  36 страници от досието на Гоце за "изчезнали" през МАРТ 2007!
  Я си припомнете какво ставаше по това време.

 66. 67 Профил на Анонимен за да не ме хванат ченгетата
  *****
  Неутрално

  Всичко това с ДОСИЕТАТА е фарс - а ние обикновените не знаем истинските инспиратори

 67. 68 Профил на Реалполитик
  *****
  Неутрално

  Защо е излъгал Първанов и какво мислим за него:

  http://realnapolitika.blogspot.com/

 68. 69 Профил на majormajor
  *****
  Неутрално

  Защо се самоуби преди няколко месеца шефа на архива? Самоубил се със седем револверни изстрела в главата?

 69. 70 Профил на наблюдателен
  *****
  Неутрално

  Забележете, че някои са станали доносници през 88, а Гоце през 89! Октомври!
  Това означава, че вербуваният е безкрайно убеден в комунистическата кауза, през акъла не му минава, че на комунистите песента им е изпята и хабер няма накъде върви света.
  По времето, когато лъвовете в ДС са подготвяли своята мимикрия, отглеждали са псевдодесиденти, в затвора са ги слагали за парлама, тия редовите мушмороци сигурно са се гордеели, че са поканени да се качат на потъващ кораб.
  Глей им акъла!

 70. 71 Профил на BIG AL....:))))
  *****
  Неутрално

  Гоце,след като са ти прочистили доносите )имам и други въпроси:Коя е 'тайнствената "сила"-която те вкара в Университета ?? Ти-РАБ-ФАК ли си ? Колко 'изкара" на изпита по история??Тогава, УЖ, не си бил още доносник??Случайно, селско момче,си БИЛ ??..)Доколкото си спомням. с изпит по история се кандидатстваше за ПРАВО, история, философия..КОЙ се погрижи-да "влезеш",и веднага да "започнеш" след това в Института..:)) ?? КОЙ те е БУТАЛ напред ,ГОЦЕ, след като си ,очевидно,ПОСРЕДСТВЕН ??Кой ти помогна цял живот-да не "работиш'??..))След като си бил вече в 'разумна " възраст"-през 1989 годима-В КАКВО си ВЯРВАЛ -ТОГАВА ??..А СЕГА-гоце ??Къде са ти 'научните" доклади ??...И още, и още ...мътни мисли, мътни лъжи, мътни ДС-каламбури..КОЙ СИ ТИ, ГОЦЕ ???...Кой крие, истинската ти същност ??..:)

 71. 72 Профил на Major Major
  *****
  Неутрално

  Сигурно е, заради липсващите 36 страници - липсват от месец март 2007 година. После имаше и още едно "самоубийство"... Баси кочината!

 72. 73 Профил на Мълчанието на овцете
  *****
  Разстроено

  Защо ли си мисля, че 99% от медиите в България са купени или си налагат здравословна Автоцензура. Само Дневник акцентира на този МЕЖДУНАРОДЕН скандал, който слага мазно петно върху имиджа на България. Скандал като този, предаден от всички международни информационни агенции и публикуван във всички големи световни медии може да сравнява по мащаби с Убийството на Георги Марков (от същата тази ДС, а до скоро всички отричаха, но истината все пак излиза рано или късно на яве), стрелбата срещу Папата (пак намесена е ДС). Страната ни се нарежда в редиците на Казахстан, Северна Корея и Китай по демократично управление. Всички "демократични" сили в БГ си траят...!??!

 73. 74 Профил на kucheto ot kpainiq kvartal i tri dena ne sam ql
  *****
  Весело

  евала наште само така ама што плюете Гогу-цето кат че вий не сте същите

 74. 75 Профил на todor_kochev
  *****
  Неутрално

  че червените терористи,наричещи се *български комунисти*,са измета на нормалното общество е ясно.Въпросът е - има ли нормално общество в България,което да ги натика там,където им е мястото!

 75. 76 Профил на Кадаиф
  *****
  Неутрално

  Абе посерковци,

  Вие правите ли разлика между агент (на разузнаването) и доносник? Правите дръжки. Я си сложете ръката на сърцето и кажете колко пъти сте били доносници, без някой да ви го е искал.

  Ба си паплачта смрадлива. Какво излиза според вас? Значи когато Скопие и Белград подкопаваха устоите на българската държава, българинът е трябвало да избере да мълчи или дори да работи против интересите на страната си, само защото имало комунизъм и ДС била тоталитарна структура.

  И тва ако не е мисловна импотентност - здраве му кажи.

 76. 77 Профил на Седефчо циганчето
  *****
  Неутрално

  Циганчето от село Сирищник бил доносник на Държна сигурност !

  После крал петрол със Сергей и Саддам!

  После пък станал президент (на всички агенти) !

  Това звучи гордо !


 77. 78 Профил на мама
  *****
  Неутрално

  А добро утро како Пено!

 78. 79 Профил на ГОЦЕ - НОМИНИРАН ЗА НАЙ-ТЪП АГЕНТ
  *****
  Неутрално

  ДА ТЕ ВЕРБУВАТ ЗА АГЕНТ НА 4.10.1989 Е ВСЕ ЕДНО ДА ТИ ПРОДАДАТ ФАБРИКА НА 08.09.1944. ЕТО ЗАЩО ЗАСЕГА ГОЦЕ ВОДИ ТОПЛИСТАТА.

 79. 80 Профил на аман
  *****
  Неутрално

  Айдее, изчакаха да мине първата вълна от спонтанно омерзение и възмущение и матросовците като Кадаифа се хвърлиха на амбразурите да си бранят любимото Гоце!
  Е, покрай него и на националноотговорното и социалноориентирано ДС, което е и главната им задача.

 80. 81 Профил на Козма Тарасов - президентски съветник
  *****
  Неутрално

  АМИ АКО СЕ ОПИТАТ ДА ГИ ПРЕБРОЯТ В МВР? ТО МАЙ НЯМА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ЧИСЛА... И КАТО СИ СПОМНЯ КАТО ИЗБРАХА ЖЕЛЮ, КАК ИЗПРИПКА ВЕДНАГА ДА ПРЕДЛОЖИ ДОНОСНИКА С 35-ГОДИШЕН СТАЖ СЕМЕРДЖИЕВ, КОЙТО ПЪК ИЗГОРИ МАСА ДОСИЕТА...АБЕ КОЧИНКА СМЕ СИ ОТВСЯКЪДЕ.

 81. 82 Профил на Комуниста
  *****
  Неутрално

  До седемдесят шестакович.
  На кое разузнаване, на съветското ли?

 82. 83 Профил на Lekter
  *****
  Неутрално

  Затова ли се самоуби шефа на архива?
  Националната разузнавателна служба (НРС), която е приемник на Първо главно управление, чийто сътрудник бил президентът Георги Първанов, е предала на Комисията по досиетата папката “Гоце” с 36 липсващи страници.
  През ноември 2006 година се самоуби шефът на отдел "Архиви и тайни досиета" към НРС Божидар Дойчев. С два куршума в главата. Повтарям - с два куршума.
  Първо "се самоуби" бившият вътрешен министър от кабинета на Виденов Любомир Начев, след него с чуждо оръжие "се самоуби" шефът на архива в НРС Божидар Дойчев, веднага след кончината му пък в корема се гръмна колегата му специалист по информационни технологии Иван Раков. След "самоубийството" на старшина Димитров от НСС се питаме защо в българските служби работят толкова лабилни хора и каква е причината за повишената смъртност сред тях в последните няколко месеца?

 83. 84 Профил на Комуниста
  *****
  Неутрално

  Незнам, самоубиват се защото много се гордеят с работата си!
  А страниците официялно липсват, но ти гарантирам сто процента, че точно "загубените" се пазят добре, не само на едно място и не само в България!

 84. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 85. 86 Профил на МОЖЕ ДА КАНДИДАТСТВА И В "ГИНЕС"
  *****
  Неутрално

  Защото е роден на три места според ДС - в с. Шиликош, в с. Сирищник и в гр. Перник.Освeн това според приключенията на Гоце, описани в www.president.bg връзките му с ДС датират по-рано от посочената дата за вербуване - ноември 1989. Причината за вербуването му може би се крие във факта, че ДС го намира за "подходящ за неформален лидер в компании", демек ще слухти и снася на поразия. Главният въпрос към него и всички онези, които лъгаха, че нямало нищо за криене е: КЪДЕ СА ЛИПСВАЩИТЕ ДОКУМЕНТИ ПО ОПИС В СПРАВКАТА ОТ 1-ВА ДО 21-ВА СТР. С тях ли ще държат в шах Гоце?

 86. 87 Профил на Lichtenstein
  *****
  Неутрално

  Нима имаме представител само за Лихтенщайн? Може ли някой да даде справка колко държави в света си позволяват такъв лукс?

 87. 88 Профил на до 74
  *****
  Неутрално

  е може да искаш да спиш спокойно
  но не сме същите

 88. 89 Профил на spec
  *****
  Неутрално
 89. 90 Профил на ххх
  *****
  Неутрално

  Гоце все пак е и "Първанов", май........

 90. 91 Профил на чук
  *****
  Гневно

  Сещам се, че в ГЕРМАНИЯ една жена родила 2 деца от мъжът си,като през цялото време е докладвала на Щази за всичко което той върши и говори.Ето лицето и морала на доносни-
  ците -комунисти.

 91. 92 Профил на пенчо
  *****
  Гневно

  Цялата българса комунистическо-депесарска помия в момента облива целокупното население,за което даже щяло да бъде осигурено продоволствие.Отвсякъде лъха на безумно тъпо управление на всички нива от всички власти.Всеки ден ни разбиват с пет или десет отвратителни новини,сътворени в блатото ,наречено България."Гоце" е една от безкрайната поредица такива новини.Вчера оправдаха бившия шеф на КАТ,завършен престъпник отвсякъде.Как се живее в такава държава?!

 92. 93 Профил на Molya
  *****
  Неутрално

  Сега искам да се проверят за принадлежност към ДС:

  1. Носителите на орден "Стара планина"
  2. Всички публично разстреляни добре облечени бизнесмени
  3. 100те най-богати живи добре облечени бизнесмени
  4. Всички управлявяли и управляващи и родителите на управляващите, родени след 1960г.

  Ей това искам, може ли?

 93. 94 Профил на Kade e roden posran Parvan?
  *****
  Неутрално

  Тия разузнавачи от ДС или са били пълни кретени или са го много засекретили това селянче. Погледнете им документите - Гоце бил роден на три места: в с. Шиликош, в с. Сирищник и в гр. Перник. www.president.bg Както винаги - тъпи комунистически говеда. Забележете, че половината им псевдоними са руски имена.

 94. 95 Профил на Kade e roden posran Parvan?
  *****
  Неутрално

  Тия разузнавачи от ДС или са били пълни кретени или са го много засекретили това селянче. Погледнете им документите - Гоце бил роден на три места: в с. Шиликош, в с. Сирищник и в гр. Перник. Вижте на веб страница president.bg Както винаги - тъпи комунистически говеда. Забележете, че половината им псевдоними са руски имена.

 95. 96 Профил на Prezident Posranov!
  *****
  Неутрално

  Поден на три места: в с. Шиликош, в с. Сирищник и в гр. Перник. Суперсекретно.
  Ебах ти и службите, ебах ти и разузнавачите. Просто измет.

 96. 97 Профил на Psevdonimi
  *****
  Неутрално

  Толя, Тарасов, Козма, Вилньов, Федя. Това е товаришчи.

 97. 98 Профил на Подвързачов
  *****
  Неутрално

  Гоце, Боце що така
  Гоце Делчев препика?
  В името на комунизма
  ти срази македонизма.
  И на българите вожд
  стана за кодош.

 98. 99 Профил на vilibo
  *****
  Неутрално

  Emil Valev e naznachen ot Parvanov za poslanik i otzovan sled kato NATO otkaza da mu izdade sertificat za loyalnost. Toi ne e savetnik na P. Stoyanov po partiini prichini, tai kato e rabotil vav vanshno po vremeto na Pirinski kato negov shef na kabinet. nepriyatna netochnost

 99. 100 Профил на не трай
  *****
  Неутрално

  Гоце да си даде оставката,хем агент и селендур,да си оди на село със Зорка и да си продава там мурафетите .Голям срам с него.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK